Dünya'nın şekli yumurta gibiymiş; tabi buna inanacak kadar safsanız...

Avrupa Uzay Ajansı, son yaptığı açıklamayla dünyanın yumurta şeklinde olduğunu ilan etti. Büyük "sürpriz" ise, bunun sadece 1 Nisan şakası olmasıydı. Kimse bu şakaya inandı mı bilmiyoruz ama 1 Nisan şakalarının tadının artık kaçtığı bir gerçek.

Dünya düz mü yoksa yuvarlak mı tartışmasına, ESA (Avrupa Uzay Ajansı) bomba gibi bir açıklamayla katıldı: Dünya yumurta şeklinde!

1 Nisan yine şakacıklarla ve şok haberlerle geçti, güldük, eğlendik. Ve bu sene, 1 Nisan şakası furyasına Avrupa Uzay Ajansı ESA da katıldı. ESA, X hesabında bir fotoğraf yayınlayarak, Dünya'nın şeklinin yumurtaya benzediğini duyurdu.

Dünya'da uzun zamandır devam eden bir tartışma var. Bir grup insan, gezegenimizin düz olduğunu ve üstümüzü bir kubbenin kapattığını, çevremizi ise buzulların sardığını iddia ediyor. Bu kesime Düz Dünyacılar deniyor. Düz Dünya modelini savunanlarla küre dünyacılar arasında çok çetin bir tartışma var ve 1 Nisan nedeniyle ESA da aslında bu tartışmaya değinerek, "konuya açıklık getiriyoruz, dünya küre değil, yumurta şeklinde" diyerek ince bir alaycılık sergiledi. 

Tabi bu yumurta öyküsünde, 1 Nisan'ın Paskalya bayramına denk gelmesinin de etkisi var. Biliyorsunuz Paskalya'da Hristiyanlar yumurtaları renk renk boyayarak kutlama yapıyorlar. 

CERN de boş durur mu, o da bir şaka patlattı!

Büyük Hadron Çarpıştırıcısına ev sahipliği yapan CERN de, ortada uçuşan şakalara kayıtsız kalamadı ve "büyük bir duyuru" yaptı. Bu yıl 70. yıldönümünü kutlayan CERN, şaka gününde kendini yeniden markalaştırdı ve adını NERDS (Toplumda Araştırma ve Geliştirme için Deneyler Ağı) olarak değiştirdi. "NERDS" kelimesi İngilizce'de "bütün hayatı ders çalışarak geçen asosyal öğrenciler" için kullanılan "inek" anlamına geliyor.

Tüm bunlara gülenler oldu mu bilmiyoruz ama sosyal medya hayatımızı bu kadar işgal etmişken 1 Nisan şakaları artık tadını biraz kaybetmiş olabilir mi? Çünkü artık sürpriz olmuyor ve pek inandırıcı da olamıyor. Oysa 1 Nisan şakaları eskiden karşıdaki insanı inandırmaya dayalıydı. Böyle giderse 1 Nisan birkaç seneye iptal edilir, biz uyarmış olalım...

Sonraki Haber

Forum