e-spor Turnuvalarına Facebook Damgası!

Artık büyük TV kanallarında bile yayınlanan e-spor turnuvaları, şimdi Facebook ile farklı bir boyuta daha ulaşıyor!

Artık oyunlar ve e-sporun ana medyaya dahil olduğu rahatlıkla söylenebilir. Hatta ESPN'de canlı bir şekilde yayınlanan FIFA turnuvaları ile karşılaşabiliyor ve TBS'de Counter Strike: Global Offensive turnuvalarının sanki bir boks şampiyonasıymış gibi heyecan yarattığını görebiliyoruz. Twitter ve Sony'nin de bu karlı alana adım atması ile beraber Facebook'un da bu alanda boy göstermesi kaçınılmazdı.

E-spor lideri ESL, yaptığı açıklamada, sosyal ağ devi ile üst seviye Rank S Counter-Strike: Global Offensive yarışmaları düzenleneceği, bu özel etkinliklerin Facebook üzerinde yayınlanacağı ve altı dilde yayın yapılacağı duyuruldu.

Duyuruya göre ESL, Facebook'a 5.500 saatlik e-spor içeriği sunacak ve bunların yaklaşık 1.500 saati platforma özel olacak. Bu içerik üst seviye Rank S Counter Strike: Global Offensive maçlarının yanı sıra ESL One ve Intel Extreme Masters etkinliklerini içerecek ve İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Lehçe ve Almanca dillerinde sunulacak. Ayrıca ağ, CS:GO maçlarından görüntüler içerecek 30 dakikalık orijinal Facebook Live serisini de duyurmuş durumda.

Facebook ve ESL'in eSports programı haziran ayında başlayacak ve hayranlar, ESEA'nın Facebook sayfasından etkinlikleri takip edebilecek...

Sonraki Haber

Forum