Edge, Video Super Resolution özelliği ile düşük çözünürlüklü videoları "düzeltecek"

Microsoft Edge, düşük çözünürlüklü videoların kalitesini artıracak Video Super Resolution özelliğini hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Microsoft, Edge kullanıcılarına daha iyi bir video izleme deneyimi sunmayı amaçlayan yeni bir özellik duyurdu. Video Super Resolution (VSR), düşük kaliteli videoları iyileştirmek ve daha keskin görsellerle daha keyifli bir deneyim sunmak için Microsoft Research'ün yapay zeka teknolojisini kullanan yerleşik bir yükseltici. Microsoft'a göre Edge'deki her üç videodan biri 480p veya daha düşük kalitede oynatılıyor, bu nedenle yeni teknoloji düşük bant genişliği veya düşük video kalitesinden şikayet eden birçok kullanıcı için kullanışlı olacak.

Edge'in Video Süper Çözünürlüğü, blok sıkıştırma yapaylıklarını kaldırarak ve YouTube ve diğer akış platformlarında son çözünürlüğü yükselterek görüntüleme deneyiminizi geliştirmek için makine öğrenimini kullanıyor. Doğal olarak, birkaç önemli sınırlaması bulunuyor.

Öncelikle, Video Super Resolution'a güç veren AI sihrini işlemek için nispeten yeni, güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var. Bu özellik Nvidia (RTX 20 Serisi ve daha yenisi) veya AMD'den (RX5700 ve daha yenisi) gibi bir grafik kartı gerektirir. iGPU ve dGPU'ya sahip bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız ve VSR'yi denemek istiyorsanız, Edge'in dGPU'yu kullanması için grafik ayarlarınızı değiştirmeniz gerekiyor. Microsoft, gelecekteki güncellemelerde iGPU ve dGPU arasında otomatik geçiş için destek getireceğini belirtiyor.

Ayrıca, DRM korumalı videolarda (bu tür videolardaki karelere işlenmek üzere tarayıcı tarafından erişilemez) veya pille çalışırken Video Süper Çözünürlüğü kullanmak mümkün olmuyor.

Microsoft, yeni video yükseltecinin deneme sürümü kullanan kullanıcıların yüzde 50'sine sunulduğunu söylüyor. Bununla birlikte, Edge'in yeni Video Süper Çözünürlük özelliğini tarayıcıya edge://flags/#edge-video-super-resolution flag girerek etkin hale getirebilirsiniz.  

Sonraki Haber

Forum