Efsanenin filmi rafa kalktı!

Efane oyunu bir kez daha beyaz perdeye taşıma çabası ne yazık ki hüsranla bitti. İşte o oyun ve film

Paramount Pictures tarafından yapılması plânlanan, Frank Herbert'ün Dune kitabını filme uyarlama projesi iptal edildi. Bilindiği gibi bu kitap serisi, daha sonra efsane oyun serisi Dune'a da ilham kaynağı olmuştu. Uzmanlara göre Herbert'ün Dune'u, Yüzüklerin Efendisi kitapları ile karşılaştırılabilecek tek seriydi.

Girişimin amacı, 1965'te yayınlanan klasik bilim kurgu romanının, 1 yıllık geliştirme süreci ardından filme uyarlanmış hâlde sunulmasıydı. Ayrıca proje için Paramount tarafından Taken filminin ekip başı olan Pierre Morel, yönetmen olarak atanmıştı.

Konu hakkında kitabın telif haklarını yöneten Richard Rubinstein, şöyle bir açıklama yaptı: "Paramount bu konuda geç kaldı, biz de bir anlaşmaya varamadık. Bundan sonra yapabileceklerime bakacağım fakat ne yapacağımdan henüz emin değilim. Belki geliştirme sürecimizin başındaki düşünceleri yeniden uyarlarım, belki de en baştan başlarım, bilmiyorum..."

Yukarıdaki gibi bir açıklama yapan Rubinstein, büyük ihtimalle iki tarafla da konuşacağını ve projenin yeniden gözden geçirileceğini; bunun için de cebi sağlam insanların bulunması gerektiğini zira 100 milyon dolar gibi büyük bir proje masrafı meydana geleceğini de belirtti.

Sonraki Haber

Forum