Elon Musk'ın, bu ünlü isimlerin mavi tik ücretini kendi cebinden ödediği ortaya çıktı

Elon Musk eski mavi tikleri teker teker iptal ederken, bu üç ünlü isim için Twitter Blue ücretini kendi cebinden ödediğini doğruladı. Ayrıca kaybolup geri gelmeye başlayan bazı mavi tikler de, Musk'ın işleri bir kez daha karmakarışık hale getirdiği yorumlarına neden oldu.

Twitter, geçtiğimiz hafta, uzun bir bekleyişin ardından, Twitter Blue hizmeti için ödeme yapmayan hesaplardan sertifikalı mavi onay işaretini kaldırdı. Ancak görünüşe göre, Musk bir kez daha küçük çaplı bir kargaşaya imzasını attı ve atmaya da devam ediyor.

Fark edilen ilk şey, Twitter Blue için ödeme yapmayan bazı hesapların mavi onay işaretini korumasıydı ve bunun bütün sebebi Twitter CEO'su Elon Musk gibi gözüküyor.

Bu üç hesap, en çok satan yazar Stephen King'e, NBA basketbol yıldızı LeBron James'e ve 1980'lerin polis şovunun yıldızı T.J. Hooker, William Shatner’a ait. King, bir gönderisinde Twitter Blue için ödeme yapmadığını ancak yine de onay işaretinin bulunduğundan bahsetmiş ve Musk o mesaja “Rica ederim namaste” şeklinde yanıt vermişti. Daha sonra da King, James ve Shatner'ın mavi onay işareti için kendisinin ödeme yaptığını açıkladı.

Ancak Musk’ın bu üç belirli hesabın doğrulama işaretlerini koruması için kendi cebinden ödeme yapmasının sebebi belirsizliğini koruyor. Musk'ın King'in onay işareti için ödeme yapması daha da tuhaf. King, Musk'ın 2022'de Twitter'ı devralmasıyla ilgili hislerini yüksek sesle dile getiriyor ve Musk'ın Tesla otomobil şirketini yönetmesiyle “vizyoner” olduğunu düşünürken, “Twitter için felaket biri. Aklına geleni yapıyor gibi görünüyor” demişti.

Her şey bu kadarla sınırlı kalmadı

Bu gelişmenin yanı sıra, bazı ölmüş ünlülerin hesaplarındaki mavi tiklerin de kaldırılmadığı biliniyor. Rolling Stone'un bildirdiği üzereyse Twitter, bir milyondan fazla takipçisi olan birçok hesap için mavi onay işaretini geri vermeye başladı. Bunlardan biri, takipçilerine o rozeti geri almak için para ödemediğini anlatmak isteyen Yüzüklerin Efendisi ve X-Men oyuncusu Ian McKellen idi.

Kısacası Elon Musk, Twitter'da yine işleri karıştırdı. Mavi onay işaretinden daha fazla özellik sunan Twitter Blue için şu ana kadar kaç kişinin ödeme yaptığına dair bir bilgi açıklanmadı. Ayrıca, artık şirketin Musk'ın mülkiyetinde özel bir şirket olmasından dolayı bu veriler hiçbir zaman tam olarak açıklanmayabilir.

Sonraki Haber

Forum