Elon Musk’tan sürpriz karar: CEO’luktan ayrıldı; yeni CEO ile anlaştı

Elon Musk, Twitter’ın CEO koltuğundan kalkacağını ve bu görev için birisi ile anlaştığını açıkladı. Ama Twitter’ın yeni bir CEO’ya sahip olması, görünüşe bakılırsa Musk’ın tartışmalı kararlarına son vermek için yeterli olmayacak.

Elon Musk, Ekim 2022'de Twitter'ı satın aldı ve şirket CEO’su olarak kendini atadı. Ve o zamandan beri sosyal ağ üzerinde neredeyse hepsi tartışmalı olan çok sayıda değişiklik yaptı. İş gücünün yarısından fazlasını işten çıkarttı, mavi tik onay sembollerini tamamen para kazanmaya yönelik Twitter Blue hizmetine bağladı. Eski onaylanmış mavi tikleri kaldırdı.

Tüm bu süreç, Elon Musk’ın CEO’luk görevinin de sorgulamasına neden oldu. Ve şimdi milyarder Elon Musk, CEO koltuğundan kalktığını söylüyor. Ancak açıklamasına bakılırsa, yine de sosyal ağda önemli bir güç olmaya devam edecek.

Musk, Twitter üzerinden yayınladığı tweet’te “X/Twitter için yeni bir CEO tuttuğumu duyurmaktan heyecan duyuyorum. 6 hafta içinde göreve başlayacak. Rolüm, yönetici başkan ve CTO olarak değişiyor” yazdı.

Şu anda X olarak tanımladığı yeni CEO’nun kim olduğu hakkında bir bilgimiz bulunmuyor. Ama bu gizemli yeni CEO X, Elon Musk ile çalışmak konusunda ne kadar sabırlı olacak; zaman geçtikçe birlikte göreceğiz. Zira Musk’ın, yeni CEO’nun görevine sıklıkla müdahale edeceğini tahmin etmek pek zor değil.

Sonraki Haber

Forum