En çok telefon satan marka hangisi? 2023 yılının üçüncü çeyreğine ait sonuçlar açıklandı

Akıllı telefon pazarının 2023 üçüncü çeyrek karnesi yayınlandı. Böylece, bahsi geçen dönem içerisinde en çok telefon satan markalar da belli oldu.

Canalys tarafından hazırlanan yeni bir rapor, küresel akıllı telefon pazarının 2023 yılının 3. çeyreğinde bazı toparlanma belirtileri gösterdiğini ve Samsung'un pazar payının %20'sine denk gelen toplam 57,2 milyon adetlik satışla ilk sıradaki yerini koruduğunu gösteriyor. İkinci sırayı 2023'ün 3. çeyreğinde %17 pazar payına sahip olan Apple alırken, onu Xiaomi (%14) ve OPPO (%9) takip ediyor.

Önceki çeyrekler, büyük ekonomilerdeki durgunluk da dahil olmak üzere çeşitli faktörler nedeniyle satışların düşmesi sonucu küresel akıllı telefon pazarı için pek de iyi geçmedi. Ancak 2023'ün 3. çeyreği bir umut ışığı getiriyor ve küresel akıllı telefon pazarı iyileşme yolunda ilerliyor gibi görünüyor. Akıllı telefon satışları 2023'ün 3. çeyreğinde %1 düşüşle 293,4 milyon adede gerilemiş olsa da, bu gerileme beklenenden çok daha az.

Dünya genelinde akıllı telefon sevkiyatları - 2023 üçüncü çeyrek ve 2022 üçüncü çeyrek

Samsung, Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5 gibi bu yılın katlanabilir cihazlarının zamanında piyasaya sürülmesi sayesinde zirvedeki yerini korumayı başardı. Apple ise uzun zamandır beklenen USB-C şarj portuna sahip iPhone 15 serisine yönelik güçlü talep sayesinde 50 milyon adet sevkiyat yapmayı başardı.

Canalys Kıdemli Analisti Sanyam Chaurasia, "Gelişmekte olan pazarlarda yeni ürünlere yönelik artan talep, yılbaşı sezonu yaklaşırken markaları ve kanalları ileriye taşıyor" dedi. Canalys araştırma analisti Lucas Zhong ise, küresel akıllı telefon pazarının 2024 yılının ilk çeyreğinde hafif bir büyümeye tanık olabileceğini söyledi.

Sonraki Haber

Forum