En iyi 33 çift çekirdekli cep!

Bugün piyasada bulabileceğiniz, fiyatları önemli ölçüde düşen en iyi 33 çift çekirdekli cebi seçtik!

Günümüzde pek çok akıllı telefon çift çekirdekli işlemcilerden güç alıyor. Ama işlemcisinde çift çekirdek olması bir akıllı telefonun size uygun olduğu anlamına gelmeyebilir. Sizler için piyasada bulunan çift çekirdekli işlemciye sahip 33 akıllı telefonu seçtik, olumlu ve olumsuz özelliklerini sıraladık.

Tek çekirdekli işlemciye sahip akıllı telefonlar tükenmeye yüz tuttu. Dört çekirdeklilerse henüz geniş kullanım alanı bulamadı. Orta seviye telefonlardaysa çift çekirdekli işlemciler rakipsiz durumda. Nispeten ucuz Sony Xperia U'dan iPhone 5 ya da Motorola RAZR HD gibi daha masraflı telefonlara kadar her telefonda karşımıza çift çekirdekli işlemciler çıkıyor. Uygun uygulama ve sorunsuz bir işletim sistemiyle bir araya geldiğinde çift çekirdekli işlemciler, tek çekirdekli işlemcilerden çok daha üstün bir performans sergileyebiliyor.

Ama bir akıllı telefonun performansını belirleyen şey sadece işlemcisi değil elbette. Telefonun diğer donanımları ve işletim sistemi de performans üzerinde kaçınılmaz olarak etkide bulunuyor. Bu nedenle sıralamayı yaparken sadece işlemci gücüne değil genel performansa dikkat ettik. Pil ömrü, ses ve ekran kalitesi sıralamayı yaparken göz önüne aldığımız diğer kriterlerdi. 

Şimdi hiç vakit kaybetmeden buraya tıklayın ve en iyi 33 çift çekirdekli cep telefonu, geri sayımla izlemeye başlayın...Hepsi galerimizde...

Son Bond filmi Skyfall'un bir sahnesinde aktör Daniel Craig, Xperia T telefonunu şöyle kısaca kameraya gösteriyordu. Çift çekirdekli işlemciye sahip Android akıllı telefon o günden itibaren "Bond telefonu" olarak anılmaya başlandı. 1.5 GHz hızındaki Qualcomm MSM8260A Snapdragon işlemcisiyle Xperia T listemizde iyi bir sıraya yerleşti. Telefonun kamera uygulaması inanılmaz hızlı başlatılıyor. Ayrıca otomatik odak özelliği çok hızlı tepki veriyor. 13 megapiksel çözünürlüğündeki kamera gün ışığında çok iyi sonuç veriyor: fotoğraflar parlak, renkler aslına uygun. Ancak ışık kötüyse parazit görülebiliyor. Xperia T'nin 4.6 inç boyutlarındaki ekranı inanılmaz parlak ve güzel görüntü sunuyor. Telefonun en zayıf olduğu nokta ne yazık ki pil ömrü. Sony Mobile 4.0 arabirimli Android işletim sistemi birkaç zekice düzenlenmiş uygulama ve pratik kısa yol tuşları sunuyor. Android 4.1 için yükseltme şimdiden duyuruldu ama kesin bir tarih henüz verilmedi.

Sony Xperia T: Vodka Martini yerine Ice Cream Sandwich

James Bond son görevi Skyfall'da Sony Xperia T kullanıyordu. Çift çekirdekli işlemciye sahip 13 megapiksel kameralı, HD ekranlı telefon en az yeni 007 filmi kadar meşhur oldu.

Ekim ayında bir kez daha dünyayı kurtarmak için göreve çağrılan 007'nin casusluk araçları arasında bu kez bir Sony Xperia T akıllı telefon da vardı. Telefon o kadar Bond filmiyle özdeşleştirildi ki, sadece İngiliz servis sağlayıcı O2 müşterileri için hazırlanan bir "Bond Telefonu" modeli dahi üretildi. Ama bu modelin kendine özgü arka plan resimleri ve zil sesleri dışında diğer modellerde olmayan bir özellik barındırmıyordu.

129 x 67 x 12 mm boyutlarındaki Xperia T'de, daha önce Xperia S'de rastladığımız bazı tasarım ilkelerinin benimsendiğini görüyoruz: Telefonun sırt kısmı yine hafifçe içeri doğru eğimli. Bond telefonunda 13 GB dâhili hafıza bulunuyor. Sony microSD girişi eklemeyi de unutmamış. Telefonun kenarında, ufak bir kapağın altında microSIM girişi bulunuyor. Xperia T'de ilginç Bond alet edevatından örnekler olmayabilir ama kulaklıkları kulağa gayet iyi oturduğu için çok iyi bir müzik çalar olabilir.

Pil ömrü Xperia T'nin en zayıf yönü. Telefon ne yazık ki uzun casusluk operasyonlarının gerektirdiği pil ömrünü veremiyor. Pil tam doluyken, en yüksek ekran çözünürlüğünde 5.5 saat internet gezintisi, 5 saat 40 dakika sesli görüşme yapılabiliyor. Pillerin şarj olmasıysa ne yazık ki 172 dakika sürüyor.

Sony Xperia T'nin 4.6 inçlik ekranını ne kadar övsek azdır. Dokunmatik mekanizması çok iyi çalışıyor. 1280 x 720 piksel çözünürlükteki ekran çok canlı bir görüntü sunuyor. Ekran testinde 538 cd/m2 gibi çok iyi bir parlaklık sonucu elde eden ekranın tek sorunu AMOLED ekranlar kadar güçlü renkler sunamaması. Genel performans diğer Sony akıllı telefonlardan daha iyi. Qualcomm çift çekirdekli işlemci her zaman hızlı ve temiz sonuç alınmasını sağlıyor.

İnternet bağlantısı söz konusu olduğunda da benzer sonuçlara vardık. Google Chrome yüklü olarak gelen telefonla internette gezinmek çok kolay. Saha görevine çıkan ajanlar gerektiğinde HSPA aracılığıyla hızlı internet bağlantısı kuracaklarından emin olabilirler çünkü Xperia T 600kb boyutlarındaki test sayfamızı 3.3 saniyede açmayı başardı. Telefon WLAN bağlantısında da benzer sonuçlar aldı. Ayrıca 5 GHz frekansında WiFi desteği bulunuyor.

Jelly Bean başka güne kaldı

Xperia T'de Sony arabirimi yüklü Android 4.0.4 kullanılıyor. Android 4.1 güncellemesinin yayınlanacağı daha önce duyurulmuştu. Xperia T'de, Xperia ion'da bulunmayan bazı özelliklere yer verilmiş. Örneğin aşağı inen menüde Wi-Fi, ses ayarı ve Bluetooth kısa yol tuşlarına erişmek mümkün. Telefonda daha önce kullanılmamış "ufak" uygulamalar da bulunuyor. Small Apps adını taşıyan bu uygulamalar sayesinde, asıl uygulama çalışırken ön planda bazı ufak uygulamaları çalıştırmak mümkün. Small Apps, notlar, ses kayıt ve hesap makinesi gibi seçenekler sunuyor.

Xperia T'nin 13 megapiksel çözünürlüklü kamerası ne yazık ki vaat ettiklerini gerçekleştiremiyor. Önce olumlu yanlarını ele alalım: kamera uygulaması çok hızlı açılıyor; otomatik odaklanma çok hızlı ve güvenilir çalışıyor. Amatör ajanlar Xperia T'nin gün ışığı altındaki performansından memnun kalacaktır. Ama 007'lerin kötü ışık koşullarında Xperia T'den memnun kalacağını zannetmiyoruz.

Xperia T neredeyse her açıdan öncüllerinden iyi de olsa ses konusunda açıkça geri adım atılmış. Her ne kadar konuşulanları anlamakta bir zorluk çekmesek de, Xperia S'in ses performansını burada bulamadığımızı belirtmeliyiz. Hoparlör çıkışı bu kadar üst seviye bir telefona yakışmayacak kadar zayıf. Boş bir odada dahi olsanız karşı tarafın sesini duymakta zorluk çekebiliyorsunuz.

Sonuç: Görev tamam

Xperia T, normal bir telefondan beklenen gündelik kullanım performansını yakalamakta hiç zorluk çekmiyor: kamerası gün ışığında çok iyi; kaliteli ekranı ve hızlı göz dolduruyor. Sadece telefonun pilini Q'nun atölyesinde geri göndermek gerektiğini düşünüyoruz. Xperia T'nin fiyatının, üstün teknik donanımını yansıttığını belirtmekte de fayda var.

Sonraki Haber

Forum