En kötü araçlar ve alternatifler bir arada!

Yazılımlar hayatımızı kolaylaştırır. Fakat bu tanıma uymayanlar da yok değil. İşte onlar...

İnternet üzerinde çabucak ve üstünkörü yapılmış, içine ajan yazılım bulaşmış, belli bir fonksiyonu bulunmayan ve güvenlik açıklarıyla dolu onlarca program bulunuyor. Chip Online ekibi olarak makalemizde internetin en kötü yazılımlarını ve en iyi alternatiflerini bir araya getirdik.

Hayatı boyunca nadiren bilgisayar başına oturmuş kişiler bir programın hatalarla dolu olup olmadığını anlayamaz. Bu nedenle bilgisayarın başına neler gelebileceğini tahmin edebilirsiniz. Yazılımcıların sayısı arttıkça bu tür programların sayısı da artıyor. Tabiki bunu bilerek yapmıyorlar fakat içlerinde kötü niyetli olanların bulunması da muhtemel. Seçtiğimiz bu yazılımlar bugüne kadar yapılmış en berbat araçlar olmaya adaylar ve indirip kullanmadan önce sizi uyarmak istedik.

İyi araçlar kötü araçlara karşı
Fakat kötü bir yazılım ne demektir? Bizim gözümüzde bu sorunun yanıtı yapması gereken işi yapmayan yazılımdır. Ayrıca ajan yazılımlar içeren, güvenlik açıkları oluşturan, sistemi kararsız hale getiren ve kaldırılamayan yazılımlar da kötü yazılımlara dahil edilebilir. Hem bu tür yazılımlar için güncelleme veya servis paketleri de bulunmaz ve bu araçlardan kesinlikle uzak durmanız gerekir. Bu nedenle sizlere küçük bir rehber olması açısından bu makaleyi hazırladık. Galerimizde bu tür yazılımları ve alternatiflerini bir arada görebilirsiniz.

İnternetin en kötü araçlarını ve alternatiflerini görmek için galerimize buyrun!

Sonraki Haber

Forum