Windows 8'in hiç kullanılmayan, kayıp açılış sesi ortaya çıktı

Eski bir Microsoft çalışanı, iptal edilen ve hiç kullanılmayan Windows 8 açılma sesini ilk kez açıkladı. Ama bu ses, eminiz size de pek yabancı gelmeyecek...

Birçok kullanıcı Windows'un sistem seslerini kapalı tutmayı tercih etse de, seslerin ve melodilerin genel Windows kullanım deneyiminin bir parçasını oluşturduğu inkar edilemez. Ve belki de bu seslerin en etkilisi, Windows başlangıç ​​sesinin yarattığı his olabilir.

Microsoft da muhtemelen başlangıç ​​sesleri konusunda aynı şeyi düşünüyor gibi gözüküyor ve bu yüzden Windows 8'de kaybolmasının ardından, Windows 11'e geri getirildi. Ancak şirketin eski bir çalışanı olan Jensen Harris, Redmond devinin aslında bu sesi kaldırmayı asla amaçlamadığını söyledi. İnsanlar daha önce Windows 7/Vista’da bulunan sesi sevdiğinden dolayı, şirket Windows 8 için de bir başlangıç ​​sesi üzerinde çalışma ve geliştirme kararı almış. Ancak bu ses, bir şekilde Windows 8'de hiç kullanılmamış.

Harris, o sırada Microsoft'ta kullanıcı deneyimi Direktörü olarak görev yapıyordu, yani şirket içinde olup bitenlere oldukça aşinaydı. Kısa süre önce yayınlanan bir YouTube videosunda Harris, Windows 8 için planlanan açılış sesinin nasıl olduğunu gösterdi.

Bir deja vu hissediyorsanız, yanılmıyorsunuz. Microsoft, Windows 8'i bu başlangıç sesi kullanıcılara hiç ulaşmamış olsa da, Windows 10 ve 11'de oturum açma sesi olarak bulunuyor. C: veya sistem sürücünüzdeki “Windows” içindeki “Medya” klasörünü ziyaret ederek kolayca dinleyebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum