Eski Twitter başkanından Elon Musk'a şok sözler: "Sarhoş gibi davranıyor”

Eski Twitter başkanı, engelli eski çalışanlarla atıştığı için Elon Musk’ı eleştirdi ve ünlü milyarder için "sarhoş" benzetmesini yaptı.

Twitter’da Ocak 2020'ye kadar küresel başkan yardımcısı olarak görev yapan Bruce Daisley, iNews'e yaptığı açıklamada Musk'ın yönetiminden duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi. Daisley’e göre CEO, eski bir çalışanının engeli üzerine yaptığı yorumlar nedeniyle eleştirilmeyi hak ediyor. Daisley iNews'e verdiği demeçte, "Musk, engelli eski çalışanlarla atıştıkça - mevcut çalışanlar orada çalıştıklarını söylemekten pek gurur duymayacaklardır" diyor.

Tartışma, şubat ayında işten çıkarılan kas distrofisi hastası bir Twitter çalışanı olan 45 yaşındaki Halli Thorleifsson ile ilgili. Thorleifsson, şirketten kovulup kovulmadığından emin olmadığı için Twitter üzerinden Musk ile iletişime geçmeye çalıştı. Musk’ın ona cevabı ise şöyle oldu: “Gerçek şu ki, bu adam gerçek bir iş yapmadı, mazeret olarak çalışmasını engelleyen bir engeli olduğunu iddia etti, ancak aynı anda fırtına gibi tweet atıyordu. Buna pek saygı duyduğumu söyleyemem. ‘Ama kovuldu mu?’ Hayır, zaten çalışmıyorsanız kovulamazsınız.”

Musk bir gün sonra ise Thorleifsson'un iş performansını sorguladığı için özür dilemiş olsa da eski yöneticisi Daisley’in, milyarderi toplu işten çıkarmalar nedeniyle eleştirmesinin önüne geçemedi. Daisley, Musk'ın tavırlarının "bir sarhoş gibi" olduğunu söyleyerek, muhtemel bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş olabilir.

Sonraki Haber

Forum