Ethereum ETF’leri için yeni iddia

Kripto piyasasında sert düşüşler yaşanırken, Ethereum ile ilgili pozitif bir haber geldi.

Kripto piyasasında sert düşüşler yaşanırken, Ethereum ile ilgili pozitif bir haber geldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ethereum vadeli işlem ETF’lerini onaylamaya hazırlandığı bildirildi. SEC’in onaylaması halinde ETH vadeli ETF’leri ilk kez piyasaya sürülecek.

Bloomberg’in konuya aşina kaynaklara dayandırdığı haberinde, SEC’in ProShares, Volatility Shares, Bitwise ve Roundhill gibi yaklaşık on iki şirketin başvurularını engellemeyeceği iddia edildi.

Hangi ETF başvurularının onaylanacağının ise tam olarak bilinmediği aktarıldı. ETH vadeli ETF’lerinin ekim ayına kadar onaylanabileceği belirtildi. Temmuz ayından bu yana konu ile ilgili SEC‘e 12’den fazla başvuru yapılmıştı.

ABD’de kripto türevleri ile ilgili Bitcoin ETF’leri bulunuyor. SEC, türev ETF’lere yönelik çok katı bir tavır sergilemiyor. Kurum, varlığın kendisini barındıran spot ETF’lere ise manipülasyon ve yatırımcı güvenliği gibi nedenlerle karşı çıkıyor. BlackRock gibi Wall Street devlerinin başvurularına ilişkin kararı ise merakla bekleniyor.

SEC, geçen hafta Ark 21Shares’in spot ETF başvurusuna ilişkin kararını ertelemişti. Diğer başvuruların da ertelenmesi bekleniyor. Kurumun, Ark’ın başvurusunu 1 Ocak 2024’e kadar sonuçlandırması gerekiyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum