Facebook anıt hesapları elden geçirdi

Facebook, artık hayatta olmayan kişilerin hesaplarının üzücü olmasını engellemek için bazı yenilikler yapıyor!

Facebook'un algoritmaları akıllı olabilir ancak hayatını kaybetmiş kullanıcıların profilleri söz konusu olduğunda pek sağduyulu davrandıkları söylenemeyebilir. Neyse ki bu durum artık değişmek üzere.

Baş işletim görevlisi Sheryl Sandberg, bir blog yazısı aracılığı ile yaptığı duyuruda Facebook'un yeni güncellemelere sahip olduğunu söyledi. Kişi onuruna kullanılan hesaplar için yeni bir "hürmet" bölümü, bu hesapları kontrol eden kişiler için ek kontroller ve hayatını kaybetmiş sevdiğiniz birinin profilinin acı verici şekillerde önünüze çıkmasını önlemek için geliştirilmiş yapay zeka.

Facebook, hesapları anıtlaştırmayı "Facebook üzerindeki kişilerin hayatını kaybedenleri anımsamak ve onurlandırmak için" bir yöntem olarak sunuştu ve bu sistem arkadaşların ve ailenin, hayatını kaybeden kişinin paylaştıklarını görmeye imkan tanırken "anısına" kelimesini ekleyerek kişinin artık hayatta olmadığını da belirtiyordu.

Blog yazısı, Facebook'un doğumgünü hatırlatmaları veya etkinliklere davet etme gibi rahatsızlık verici noktalarda bu hesapları göstermesini durdurmada daha iyi olmaya çalıştığını özellikle belirtiyor...

Sonraki Haber

Forum