Facebook'dan "yedek anahtar"!

Facebook, sıkışıp kaldığımızda bizi sıkıntıdan kurtaracak yeni işlevini ve dahasını tanıttı!

Facebook, hesabınız herhangi bir nedenle kapandığında arkadaşlarınızın size yardımcı olmasını sağlayacak "Güvenilen Arkadaşlar" işlevi planlarını duyurdu.

Yeni işlevi kullanmak için 3 veya 5 adet güvendiğiniz arkadaşınızı seçmeniz gerekecek. Bu arkadaşlarınız, gerektiğinde sizin kimliğinizi kanıtlamak için özel bir kod girecekler. "Güvenilen Arkadaşlar", e-posta adresi de hack'lenen ve parolasını kurtaramayan kullanıcılar için oldukça faydalı olacak.

Facebook, güvenlik sayfasında bu özelliğin arkadaşlarınıza evinizin fazladan anahtarlarını vermek gibi olacağını söyledi. Buna göre parolanızı unuttuğunuzda ve e-posta hesabınıza erişemediğinizde, arkadaşlarınız sayesinde Facebook'a girebileceksiniz.

Facebook'un bu özelliği iyi bir fikir gibi görünüyor. Ancak "Güvenilir Arkadaşlar"ımızı hesabımızı kırıp içinde dolaşmayacak kişilerden seçmeye dikkat etmemiz gerekiyor.

Tanıtılan diğer yeni bir işlev olan "Uygulama parolaları" ise üçüncü parti uygulamalarla Facebook parolanınızı paylaşmamanıza yönetlik bir yenilik sunacak. Ancak işlev hakkında şu an fazla detay verilmiyor.

Sonraki Haber

Forum