Facebook Gizlilik Sözleşmesini Güncelledi!

Facebook, izinsiz gözetlemeyi engellemek amacıyla gizlilik sözleşmesinde önemli değişiklikler yaptı!

Gizlilik, sosyal medya tecrübemizin en hassas noktası. Ancak izinsiz olarak kişisel bilgilerin görüntülenmesi, özellikle bunun kanun kuvveti tarafından yapılması, gerçekten çok rahatsız edici.

İşte bu sebepten dolayı, Facebook ve Instagram gizlilik sözleşmelerini üçüncü parti yapımcılar için tekrar yazdı ve kişisel verilerin gözetleme amacıyla kullanılmasını yasakladı.

Facebook'un resmi Gizlilik Sözleşmesi sayfasında şu açıklama yapıldı: "Hedefimiz, sözleşmemizi olabildiğince anlaşılır yapmak. Son birkaç ay içerisinde, sözleşmemizi çiğneyen, gözetleme amaçlı geliştirilmiş ve pazarlanmış araçlara karşı harekete geçtik."

Eğer tam olarak içinize sinmediyse, Facebook'un yeni gizlilik sözleşmesi, yapımcıların kişisel verilerinizi gözetim için kullanmasını açıkça yasaklıyor.

Ayrıca, bir Facebook temsilcisinin açıklamasına göre, yeni gizlilik sözleşmesi küresel çapta devreye girdi, yani Dünya'daki hiç bir yapımcı bu kurallardan muaf değil.

Haber kaynağı

Sözleşmesi güncellemeleri Facebook'un sık gerçekleştirdiği yaygın bir uygulama. Bundan bir önceki sözleşmesi değişiklikleri ayrımcı reklamları ve şirketlerin Facebook verilerini kullanarak borçları kabul veya reddetmesini engellemişti.

Ancak Facebook'un sözleşmesinde yaptığı en son değişikliğin daha özel bir sebebi var gibi görünüyor. The Guardian'a göre, ABD'de polisin bazı göstericilerin izini sürmek için Facebook verilerini kullanmaya çalışması olabilir.

Amerikan Sivil Haklar Sendikası'nın Facebook'u üçüncü parti bir sosyal medya yapımcısının kanun kuvvetlerine veri sızdırması konusunda uyarması, tüm olayların başlangıcı gibi görünüyor.

İddialara göre polis, bu verileri kullanarak göstericilerin hangi protesto sitelerini ziyaret ettiğini, hangi etiketleri kullanarak hangi protestolarla alakalı olduklarını ve hangi aktivist gruplara katıldıklarının izini sürdü.

Facebook ve Instagram bu sorunu şimdilik çözdü ve daha doğrudan ifade edilmiş bir sözleşmenin üçüncü parti yapımcıları, kişisel verileri kullanma konusunda daha dikkatli olmaya zorlamasını umuyor.

Sonraki Haber

Forum