Facebook, 'Gündem Konuları'nı Tekrar Güncelliyor

Facebook, bu özelliğini telefonlarda biraz daha görünür yapmak istiyor!

Facebook yaptığı açıklamada kullanıcıların daha fazla kaynaktan haberleri görebilmesini istediğini söyledi. Şirket, Çarşamba günü Gündem Konuları özelliğini tekrar elden geçirdiğini, bu sayede belli bir konudaki haberlere erişimin daha kolay hale geldiğini açıkladı. Şimdi, gündemde olan bir konuya tıkladığınızda, farklı kaynaklardan aynı konu hakkında bir çok haber ile karşılaşacaksınız. Ayrıca bu konular hakkında arkadaşlarınızın ve ünlülerin ne yorumlar yaptığını da görebileceksiniz.

Facebook aynı zamanda bu özelliği telefonlarda daha belirgin ve kullanışlı yapmak istiyor. Şu anda yürütülen küçük bir testte, telefon kullanıcılarının haber kaynaklarına 3 adet gündem konusu gösteriliyor.

Şirket, daha önce kullanıcıların erişebildiği haberleri istediği gibi değiştirerek toplulukları kontrol etmeye çalışmakla suçlanmıştı. Filtre balonu adı verilen bu sistem, kullanıcıların zaten sahip oldukları inanç ve görüşleri pekiştiren bir çeşit sansür sistemi. Gündem Konuları'na yapılan bu değişiklikler aracılığıyla Facebook üzerindeki bu negatif algı azaltmaya çalışıyor olabilir.

Sonraki Haber

Forum