Facebook Haber Kaynağı'nı yine temizliyor!

Facebook, Haber Kaynağı'nı bir kez daha temizlemeyi planlıyor!

İlk defa olmayan bir şekilde Facebook, bir kez daha Haber Kaynağı'nı temizleme çabasına girmiş durumda.

Bu sefer sosyal ağın çok eğitimli algoritmaları "düşük kalite internet sayfası deneyimleri" peşine düşmüş durumda. Bunlara örnek olarak pek çok reklam içeren ancak içerik adına fazla bir şey barındırmayan internet sitelerini düşünebilirsiniz. Facebook'un bir blog yazısı aracılığı ile yaptığı açıklamaya göre firma, hangi yayımların insanlar tarafından "yanıltıcı, sansasyonel ve spam" olarak düşünüldüğünü anlamaya ve bunlardan daha az göstermeye çalışıyor.

Bu temizlik hem standart yayımları hem de sponsor içerikleri kapsayacak ve "spamcıların" Facebook üzerinden para kazanmalarını zorlaştıracak. Değişiklikler şu anda devreye girmekte ancak bizlere ulaşması bir ya da iki ayı bulabilir.

Facebook'un mühendisler, yüz binlerce internet sayfasını inceleyerek spam sitelerinin nasıl gözüktüklerine dair bir fikir elde etmeye çalıştıklarını söylemekteler. Daha sonra da bir yapay zeka motoru bu tür sitelere bağlantıları bulmak için eğitildi. Umarız bu sistem, gelecekte daha kaliteli içerikler ile karşılaşılmasına imkan tanıyacaktır.

Facebook gibi haber akışı da sürekli olarak değiştirilmekte ve iyileştirilmekte ancak bu güncelleme oldukça büyük gibi gözüküyor. Ayrıca bu güncelleme, insanların kontrol edebileceğinden çok daha fazlasına ulaşmak için yapay zeka kullanma kararı ile de öne çıkıyor.

Sonraki Haber

Forum