Facebook, Porto Riko'ya Yardım Eli Uzattı

Şirket ayrıca yardım çabasına 1.5 milyon dolar bağışta bulundu!

Facebook'ta yayınlanan bir gönderide Mark Zuckerberg, Maria Kasırgası ardından toparlanmaya çalışan Porto Riko'ya yardım için 1.5 milyon dolar bağışta bulunduğunu açıkladı. Ayrıca şirketin bağlantı ekibi de ülkenin internet bağlantısı geri kazandırmak için çalışmalara başlamış durumda.

Kasırga ardından ülkenin %80'i elektrik kesintisine uğradı, vatandaşlar ayrıca felaketten beri besin, yakıt ve içe suyu kıtlığı da yaşıyor. FEMA'nın hazırladığı rapora göre adanın 69 hastanesinden sadece 11'i elektriğe erişimi var.

1.5 milyon dolarlık bağış World Food Programme (kürsel bir açlık ve kıtlık karşıtı dernek), NetHope (gelir amacı gütmeyen afet yardım derneği) arasında paylaştırıldı. Zuckerberg ayrıca bağışta bulunmak isteyenlerin Save The Children derneğine bağışta bulunarak adaya yardım edebileceğini açıkladı.

Adada bulunan hücresel ağ kulelerinin %90 çalışmaz durumda olduğu için iletişim imkansız halde. Zuckerberg bu yüzden telekominikasyonu bir an önce sağlamaın çok önemli olduğunu ve bağlantı ekibinin bunun üzerinde çalıştığunu da bildirdi.

Facebook ayrıca reklam alanlarını Porto Riko'a yardım farkındalığı yaratmak için kullanıyor.

Sonraki Haber

Forum