Facebook reklamlarından kötü sürpriz!

Evli çiftin başına gelen Facebook vukuatı Türkiye'de yaşansa ne olurdu? Kararı siz verin...

Evli adam Facebook hesabına bakınca şaşkına döndü. Facebook reklamları arasında "Hot Single", yani ateşli bekar yazısı altında kendi eşinin fotoğrafını gördü. Türkiye'de olsa cinayetle sonuçlanabilecek bu olay evli çiftin işin aslını araştırmasıyla ortaya çıktı. Eşinin kendisine ihanet etmediğini, sevgili bulma sitelerine üye olmadığını öğrenen adam rahat bir nefes aldı.

Facebook'ta üçüncü parti bir reklam ağının reklamında, Facebook hesaplarındaki fotoğrafların kullanılması sonucu oluşan bir durum. Evli çiftin mizah anlayışı ve birbirine güveni olmasa bu reklam belki de bir yanlış anlamalar zinciri sonrasında bir yuvanın dağılmasına sebep olabilirdi.

Cheryl Smith başına gelen olay başkalarının başına gelmesin diye kullanıcıları uyarıyor: "Facebook reklamlarında çıkmamak için ayarlardan gizlilik ayarlarına girin. Buradan haber kaynağı ve duvar kısmına girin ve Facebook reklamlarından hiç kimse seçeneğini seçin."

Bu hatanın doğrudan kendi hatası olmadığını belirten Facebook yine de özür diledi. Ancak kullanıcı profil resimlerinin Facebook'tan kopyalanarak reklamlarda kullanılmasının bir hak ihlali olup olmadığı tartışılıyor. Kullanıcı güvenini sarsarsa Facebook için işler çok karışabilir.

Sonraki Haber

Forum