Facebook'ta temizlik vakti

Facebook, gelen tepkiler üzerine bünyesindeki bazı aşırı gruplara ait sayfaları yayından kaldırdı...

Son zamanlarda İtalya'daki bazı ırkıçı grupların özellikle çingenelere karşı giriştikleri şiddet eylemleri tüm Avrupa çapında tepki toplamıştı. Bu saldırgan eğilimlerin doğurduğu hassasiyet sonucunda tepkilerin odağı haline gelen politikacılar ise en "politik" tavırlarıyla dikkati başka yerlere çekmek için aralarında Facebook'un da bulunduğu farklı mecralardaki ırkçı aktivileri gündeme getirmişlerdi.

Gelen tepkiler üzerine Facebook konuyu gündeme alarak kısa süre içerisinde, 9 farklı İtalyan neo-Nazi grubunun Facebook üzerindeki sayfalarını sistemden sildi. Musevi İnsan Hakları Örgütü, bu tip grupların internet üzerinde Facebook'tan da önce varlıklarını sürdürdüklerini, dolayısıyla konunun Facebook'un suçu olmadığını söyledi ve "buna rağmen bu tip gruplar ve mesajlar yayınlanmadan önce engellemeyi sağlayacak bir teknoloji geliştirilmesinin faydalı olacağı" belirtti.

Facebook'ta şu anda böyle otomatik bir sistem bulunmuyor. Özel bir ekip Facebook üzerinde uygunsuz mesajlar yayan grup veya üyeleri engellemeye çalışıyor.

Sonraki Haber

Forum