FBI'ın iPhone hack'leri çok uzun sürmeyebilir

FBI, iPhone'ları Apple olmadan da hack'leyebildiğini duyurdu; şimdi hamle yapma sırası Apple'da!

FBI'ın ABD'deki güvenlik güçlerine, gerektiğinde iPhone'ları hack'lemek için yardımcı olmaya başlayacağını duyurmuştuk. Fakat istihbarat örgütünün bu doğrultuda aldığı ve ürkütücü sonuçlara da yol açabilecek kararı o kadar uzun ömürlü olmayabilir.

Apple'la bağlantılı uzmanlar konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda, devlet yetkililerinin Apple cihazlarına erişmesini sağlayan ve artık bir güvenlik açığı olarak da değerlendirilebilen bu "hata" giderildiğinde, polisin böyle bir hack işlemini gerçekleştirmesi mümkün olmayacak.

FBI, Apple'ın San Bernardino'yla bağlantılı olduğu tespit edilen cihazındaki verilere tam olarak nasıl eriştiğini açıklamasa da, uzmanlara göre hükumet yakın bir zamanda bu işlemin detaylarını yasal bir zorunluluk olarak paylaşmak zorunda kalacak. Sonrasında ise Apple, bu "arka kapıyı" kapatacak ve FBI da, iPhone'ların kilidini açmak konusunda yine başladığı noktaya dönecek. Zira söz konusu tekniğin başka bir devlet kurumu hatta ABD dışındaki diğer ülkelerin kurumları tarafından ele geçirilme ihtimali var. Böyle bir olasılık gerçeğe dönüşürse, bu durum Apple için büyük bir güvenlik riski oluşturabilir.

Sonraki Haber

Forum