Firefox 4'e canlı indirme rakamları sitesi!

İşte Firefox 4'ün ilk indirme rakamları ve Mozilla'nın Firefox 4 için hazırladığı özel sayaç sitesi

Firefox 4, Salı günü resmi web sitesinden indirilmeye sunulmasından itibaren ilk üç saatte bir milyon kez indirildi.

Firefox 4'ün ilk indirme rakamları etkileyici olsa da Mozilla yöneticisi Mike Beltzner, rakamların Firefox 3.6'nın çıkış indirme rakamlarının gerisinde olduğunu söyledi. Firefox 4, ilk üç saatte dakikada 5.000 ile 6.000 arasında indirilirken, Ocak 2010'da yayınlanan Firefox 3.6, aynı zaman diliminde dakikada 12.000 kez indiriliyordu. Yeni tarayıcı bir milyonuncu kez indirildiğinde Mozilla geliştiricileri bunu farklı şekillerde kutladılar.

Firefox 4, bir yıldan uzun süren bir geliştirme sürecinden sonra ortaya çıktı. İlk 'alpha' sürümü Şubat 2010'da yayınlanan Firefox 4'ün geçtiğimiz Kasım ayında yayınlanması planlanıyordu ancak bug'lar ve çeşitli geciktirmeler, Ekim ayındaki erteleme duyurusu ile sonuçlanmıştı.

Gerçek zamanlı indirme istatistikleri!

Harita ve sayaç gerçek zamanlı olarak güncelleniyor

Bu adresten erişebileceğiniz sitede şu ana kadar indirilen Firefox 4 sayısının yanında, indirilen ülkeler de gerçek zamanlı olarak harita üzerinde gösteriliyor. Bu haberi yazdığımız sıralarda indirme sayısı 5.5 milyon'u geçmişti.

Mozilla, sitedeki gerçek zamanlı sayacın ve haritanın nasıl çalıştığını şöyle açıklıyor: 'Kullanıcı mozilla.com'daki indirme bağlantısına tıkladığında veya Firefox içerisinden güncelleme isteğinde bulunduğunda, kullanıcının konumu IP adresi baz alınarak tahmin ediliyor.' Ardından bu bilgiler Mozilla'nın veritabanında isimsiz olarak bir araya getiriliyor.

Sitede dünya haritasıyla sunulan bilgiler yanında, daha yerel istatistikler de sunuluyor. Bu görünüme geçmek için için sol alttaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. Sitedeki istatistiklere göre Firefox 4'ün en çok indirildiği ilk üç ilimiz, şu an itibariyle İstanbul, Ankara ve İzmir...

İşte Mozilla'nın gerçek zamanlı Firefox 4 istatistikleri sitesi

Sonraki Haber

Forum