Firefox: Rekabetinin getirdiği son yenilik...

Rekabet daha kullanışlı özellikleri getiriyor: İşte Firefox'un yeni sekme planları...

Her farklı web sitesini tarayıcının yeni bir penceresinde açmak artık tarih oldu, çünkü günümüzde tüm tarayıcılar sekmelere geçiş yaptı. Bu konuda en büyük yenilikleri sunanlar ise Google'ın çiçeği burnunda tarayıcısı Chrome ve Apple'ın Safari'si. Fakat Firefox da, artık kullanıcılar açısından olmazsa olmaz seviyesinde bir önem kazanmış olan sekmeleri daha etkili kullanmanın yollarını aramaya devam ediyor.

Bu arayış Firefox'un tasarım gurusu Aza Raskin'in çalışmaları sonucunda gerçekleşti. Raskin, Firefox 3.5 ile birlikte yaygın olarak kullanıma başlayacak yeni sekme yapısını, blog'unda tanıttı. Chrome'da yeni açılan sekmede gösterilen, kullanıcıların en sık ziyaret ettikleri sayfaların küçük ekran görüntülerinden etkilendiği açıkça anlaşılan Raskin, bu küçük ekran görüntülerini tüm sayfayı kaplayacak şekilde kullanmak yerine, daha kibar bir tasarım yaklaşımı ile sağ tarafta dizmeyi uygun görmüş.

Tabi ki Firefox'un sekmelerinin özellikleri bununla sınırlı değil. En dikkat çeken işlevsel özelliği ise fare yardımıyla açık olan bir sekmedeki metnin bir bölümünü seçip, yeni bir sekme açarsanız, seçili bölümün otomatik olarak var sayılan arama motorunuzda aranabiliyor olması.

Sonraki Haber

Forum