Firefox'ta köklü değişiklikler yapılacak

Firefox rakiplerinin izinden gitmeye karar verdi: İşte Mozilla'nın geleceği dair yeni kararları...

Mozilla vakfı Firefox tarayıcısına çoklu işlemci erişimi sağlayacak bir proje başlattı. Böylece tarayıcının hız ve istikrar konusunda rakipleri Google Chrome ve Internet Explorer 8 ile arayı kapatması bekleniyor, zira rakipleri bu özelliği zaten destekliyor.

Birden çok işlemci desteği hem performansı yükseltecek hem de program istikrarını arttıracak. Geliştiricilerin tanıtımına göre yazılım çoklu-işlemci (çekirdek) desteği ile örneğin bir işlemcide arabirimin, bir diğerinde ise web sayfası içeriğinin işlenmesini sağlayabilir.

Ayrıca Firefox bunun sonucunda aynı Chrome'daki gibi bir çökme-güvenliği mekanizmasına da destek verebilir. Her bir sekmenin ayrı işlem olarak çalışması (sekme izolasyonu) sayesinde o an yanıt vermeyen sekme yüzünden tüm tarayıcının çökmesine gerek kalmayacak. Üzerinde çalışılan verileri kaybetme pahasına yapılmak zorunda olan bir yeniden başlatma süreci de ortadan kaldırılabilir.

Geliştirme planı çoklu-işlemci-Firefox'a giden yolda ufak ama emin adımlar atılmasını ön görüyor. Geliştiricilerin planlarına göre ilk beta testi 2010'dan önce gerçekleşmeyecek.

Sonraki Haber

Forum