FirePro ile daha güçlü AMD

Uzun bir süre sonra yeni çip setiyle karşımıza çıkan AMD, bakın bizlere neler sunuyor...

AMD uzun süren sessizliğini geçtiğimiz Salı günü yeni FirePro işlemci ile bozdu. Bir önceki FirePro çipinde sadece grafik işlemcisi bulunuyorken, bu yeni sistemle birlikte hem CPU, hem de GPU'u bir arada görüyoruz.

Halihazırda A-, C- ve E serilerinden kullanılan bu birleşik sistem, artık Redeon grafik çip setleri yerine FrePro grafik çekirdekleri ile desteklenecek. İlk etapta eğlence ve sosyal medya kullanıcılarını hedef almış olan FirePro, kullandığı CAD/CAM gibi uygulamalarla yüksek çözünürlükte film izlerken farklı ayarlar yapmamıza imkan tanıyor.

The AMD FirePro A300, 4GHz'e kadar çıkabilen dört ayrı CPU kullandığı gibi, sahip olduğu 384 grafik çekirdeklerinin saat hızı 769MHZ'ye çıkabiliyor. Tüm bunlar için sadece 65 vat güç istemesiyse cabası. Bir diğer model olan The FirePro A320 ise dört adet 4.2GHz CPU, 384 800Mhz grafik çekirdeği ve de sadece 100 vat güç tüketmesiyle dikkat çekiyor.

AMD'den yapılan açıklamaya göreyse bu yeni çipler, çok daha ufak PC'ler üretmek için harika bir çözüm olacak. Hem enerji tasarrufu, hem de eğlence adına gereken her şeyi üzerlerinde taşıdıkları gibi, CPU ve GPU'yu da bir arada sunmaları, önümüzdeki aylarda AMD'ye büyük bir avantaj sağlayacak gibi gözüküyor.

Sonraki Haber

Forum