Fiyatı 30 bin doların altında yeni elektrikli otomobiller geliyor

General Motor ve Honda 30 bin doların altında eletrikli otomobil (EV) üretmek için harekete geçiyor...

İki otomobil devi General Motor ve Honda, 2027 yılına kadar yeni ve uygun fiyatlı EV'leri piyasaya sürme hedefiyle elektrikli araçlar konusundaki işbirliklerini genişletiyor.

Honda, 2024'te Honda Prologue olarak piyasaya sürülecek olan Kuzey Amerika pazarına yönelik EV'si için GM ile işbirliği içinde. İlk iki Honda/Acura EV, GM'nin geliştirdiği Ultium elektrik platformunun ilk nesli üzerine inşa edildi. Yeni program, iki otomobil üreticisinin yeni pil teknolojisine sahip yeni nesil bir mimarinin geliştirilmesi üzerinde işbirliği yaptığını işaret ediyor.

Yeni proje ile satış fiyatı 30 bin doların altında olması hedeflenen araçlar yeni nesil lityum-iyon bataryaya sahip olarak 2027’den itibaren öncelikle Kuzey Amerika piyasasına sürülecek.

Amaç, Çin gibi pazarlarda çok düşük maliyetli, daha kısa menzilli modeller dışında endüstrinin şimdiye kadar yapmakta zorlandığı şey olan küresel pazarlara çok daha uygun fiyatlı EV'ler sunabilmek.

Wuling Mini, 2 yıldan kısa bir sürede 500.000'den fazla sattığı Çin'de başarılı olurken, GM ve Honda, bu kadar küçük bir aracın daha az çekici olduğu küresel pazarlar için daha uygun fiyatlı modelleri hedefliyor.

Otomobil üreticilerinin Kuzey Amerika'da 2030 yılına kadar % 50 EV satış hedefine ulaşmaları için, makul performansa ve 250 mil veya daha fazla menzile sahip ürünleri 30.000 doların altında bir fiyata sunabilmeleri gerekecek.

Sonraki Haber

Forum