Flyer: HTC'nin son bombası testte!

Tablet PC savaşının en yeni savaşçısını, HTC'nin Flyer'ını test ettik: Bakalım Flyer ne kadar iyi?

HTC Flyer ile ilgili resimlere galeri sayfamızdan ulaşabilirsiniz...

HTC akıllı telefonlardaki başarısını tablette de tekrarlamak istiyor ve bunun için HTC Flyer'ı piyasaya sürerek işe başladı. Birçok noktada diğer tabletlerden farklı olduğunu gösteriyor Flyer... Yeni çıkan 10 inç'lik tabletlerde bulunan Android 3.0'ı kullanmaktansa, HTC 2.3.3 sürümünü kullanmış.

Tableti ilk açtığımızda gördüğümüz HTC'nin HTC Sense ara yüzünü tabletinde de kullandığı. Bu ara yüz güzel görünümüyle çekici ve Android ile birlikte gayet akıcı bir şekilde çalışıyor. Örneğin tableti 90 derece döndürdüğünüzde ekran da aynı hızla 90 derece dönüyor.

Flyer tek çekirdekli işlemciye sahip olmasına rağmen 1.5 GHz saat hızı ile yüksek performans verebiliyor. Gözlemlerimize göre Dual Core işlemciye sahip Motorola Xoom pratikte bu kadar hızlı değildi. Sadece uygulamalar arasında dolaşırken biraz takılma oluyor.

Kalem! Sadece notlar için!
Kapasitif dokunmatik ekranla birlikte Flyer aynı zamanda bir de kalemle geliyor. Bu kalemin ve HTC Scribe adındaki programın yardımı ile notlar alabilir, resimler çizebilirsiniz. Notlarınızı Evernote ile eş zamanlayabilirsiniz. Tüm bunlara rağmen Flyer'ı kalemle kontrol edemiyorsunuz, kalem sadece notlar için çalışıyor. Kalem için ayrıca bir yer bulunmuyor, kalemi ayrıca taşımanız gerekiyor.

Her türlü formatta sorunsuz...

Testimizde Flyer'ın internette, Flash ve müzik uygulamalarında sorunsuz bir şekilde çalıştığını gördük. Çoğu medya programını destekliyor Flyer... Galaxy Tab P1000 ile karşılaştırıldığında Flyer XviD formatını da destekliyor. Tek çekirdekli işlemcisine rağmen HTC tablet 720p HD içerikleri oynatabiliyor. Müzik konusunda da Flyer neredeyse her formatı oynatıyor: MP3, OGG, WAV, WMA...

Donanım : Yüksek bellek ve LED flaş
7 inç'lik ekranı 1024x600 piksel çözünürlüğe sahip. 32 GB dahili hafızası bulunuyor ve microSD kart desteği ile 32 GB daha artırılabiliyor. Bunun için gerekli slotu üst tarafta kapağın altında bulabilirsiniz. HTC'nin buna bir çözüm getirmesi gerek çünkü kartı değiştirmek çok zahmetli.

Görüntülü konuşma için 1.3 megapiksellik bir webcam de cihaz üzerindeki yerini almış. Fotoğraflar için ise 5 megapiksellik bir kamera, yüz tanıma sistemi ve LED flaşı var. Testimizde fotoğraf kalitesi diğer tabletlere göre çok daha tatmin ediciydi.

İletişim için ise iki seçeneğiniz var. Uygun seçenek WLAN seçeneği, pahalı seçenek ise Quad-Band-GSM ve HSPA seçeneği. Bunların dışında Bluetooth, GPS ve Flash destekli tarayıcısı da bulunuyor.

Mükemmel ekran, uzun pil süresi

HTC, Flyer ile 7 inç ekranların da iyi ve parlak ekranlar olabileceğini kanıtlıyor. Parlaklık ölçümlerimizde 339.7 cd/m² çıkan sonuç ile iPad'e neredeyse eşit olsa da Galaxy Tab P1000'den çok daha üstün. İsteğiniz doğrultusunda sensör parlaklığı otomatik olarak ayarlıyor. Kontrastı da HTC tablette 160:1 oranla iyi bir durumda. Ekrana tam olarak dik bakmasanız bile resim kalitesi değişmiyor. Tüm bunlara rağmen ekranı kuvvetli bir şekilde yansıyor ama bu rakiplerine göre bir eksik değil.

Mükemmel işçilik, uzun pil süresi
iPad gibi HTC Flyer da çok iyi işlenmiş yüksek kalite bir metal kasadan oluşuyor. Mat renkteki malzemeler gerçekten şık gözüküyor. Tablet 195x122x13 mm ölçülerinde ve aşağı yukarı Samsung Galaxy Tab boyutlarında. Ağırlık olarak ise 430 gram ağırlığı ile diğer 7 inç'lik tabletlere oranla biraz daha ağır. Aslında 7 inç'lik tabletler mobilite açısından diğerlerine göre daha iyi olmalı ama Flyer ağırlığı ile ceplerde taşınmayı zorlaştırmış.

HTC Flyer pil süresi ile de puan topluyor. 6 saat 32 dakikalık WLAN internet süresi ve 5.02 saatlik video oynatma süresi oldukça tatminkar...

Özet ve alternatifler...

Beyaz renk oldukça şık görünüyor. HTC, Flyer ile tablet pazarında da var olduğunu gösteriyor. Honeycomb ve Dual-core ise Flyer'da bulunmuyor.

Şık HTC Sense ara yüzü hızlı tepki veriyor, tarayıcı ise gayet akıcı çalışıyor. İşçilik en üst düzeyde. Kalem akıllıca bir yenilik olmasına rağmen sadece uygun programla kullanıldığı zaman çalışıyor. Geniş format yelpazesi gerçekten etkileyici.

Kısacası HTC Flyer, gerçekten iyi bir tablet arayanlar için önemli bir alternatif...

Alternatifler :
Eğer daha uygun fiyatlı bir 7 inç tablet arıyorsanız Samsung Galaxy Tab GT-P1000'e bakabilirsiniz. Her ne kadar lider olmasa da kendi sınıfı için en iyilerden biri ve neredeyse Flyer'ın yarı fiyatında. Eğer fiyat aralığı arttırılırsa 10 inçlik ekranı ile iPad 2 bir seçenek olabilir. Daha fazla pil süresi ve daha iyi ekran... Ama iTunes bağlantısı gerektirdiği de unutulmamalı...

HTC Flyer ile ilgili resimlere galeri sayfamızdan ulaşabilirsiniz...

Sonraki Haber

Forum