Galaxy Note 4 ve Note Edge tanıtıldı!

Galaxy Note 4 ve Note Edge resmi olarak tanıtıldı. İşte onlar hakkında bilmeniz gereken her şey!

Samsung, IFA'daki Unpacked etkinliğinde merakla beklenen Galaxy Note 4'ü tanıttı. Tanıtımın sürprizi ise ekranının bir kısmı kavisli Galaxy Note 4 Edge'in tanıtılması oldu.

Galaxy Note 4'ün tasarımına dahil edilen metal bant, cihazın göze çarpan ilk farklılıkları arasında. Telefonun arka yüzü yine deri benzeri plastikten oluşuyor, ancak yapılan küçük değişiklikler Note 4'ün görünümünü daha iyi hale getirmiş.

Note 4, beklendiği gibi QHD (2560 x 1440, 515 ppi) çözünürlüklü 5.7 inç Super AMOLED ekranla geliyor. Çözünürlüğün 1080p'den QHD'ye yükseltilmiş olması, telefonun çok daha keskin görüntüler sunacağının habericisi.

Samsung, S-Pen'de yaptığı gelişmelerin onu gerçek kaleme iyice yaklaştırdığını iddia ediyor. Firmanın verdiği bilgiye göre kalemin hassasiyeti, eskisinden çok daha yüksek ve yazı yazarken çok daha doğal bir his sunuyor. S-pen'e eklenen yazılımsal yenilikler de var. Bunlar arasındaki Smart Select, ekrandaki öğelerin görüntüsünü alırken seçme işini çok daha kolay bir hale getiriyor.

Galaxy Note 4'ün diğer yenilikleri ve Note 4 Edge

Galaxy Note 4'e eklenen "wide selfie" modu, selfie fotoğraflarınızı 120 derece geniş açıyla çekip, yanınızdaki herkesi fotoğrafa sığdırabilmenizi sağlıyor. Bunun için fotoğrafı çekerken kamerayı hareket ettirmeniz gerekiyor. Bir başka ilginç özellik ise selfie çekerken telefonun arka tarafındaki kalp ritmi sensörüün kullanabilmeniz. Parmağınızı sensörün üzerinden çektiğinizde deklanşöre basmış sayılıyorsunuz ve böylece kolunuzu uzatırken ekrandaki düğmelere basma zahmetine girmiyorsunuz. Note 4'ün ana kamerası ise OIS ve DIS özellikleriyle geliyor ve bu sayede titrek fotoğrafları ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Samsung, yeni kameranın düşük ışıkta çok daha iyi performans sunduğunu söylüyor.

Note 4'ün ön kamerası 3.7 megapiksel çözünürlük sunarken, arka kamera ise 16 megapiksellik bir sensöre sahip.

Note 4'ün pili 3.200mAh, yani Note 3'ün piliyle aynı kapasiteye sahip. Ancak endişelenmenize gerek yok. Samsung, güç verimliliği daha yüksek 2.7GHz işlemci (muhtemelen Snapdragon 805) sayesinde pil ömrünün aşağı yukarı aynı olduğunu söylüyor. Note 4'ün arayüzünde, yani TouchWiz'de de deneyiminizi kolaylaştıracak yenilikler var. Örneğin ayarlar menüsü içinde arama yapmanız artık mümkün.

Telefonun diğer özellikleri arasında 3GB RAM, microSD yuvası ve Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi var.

Galaxy Note Edge ise Note 4'ten bir özelliğiyle ayrılıyor. Note Edge'in ekranının sağ kenarı, aşağı doğru kıvrılıyor. Bu sayede kayan yazı bantlarına benzer bir ekrana sahip olmuş oluyorsunuz. Bu ekranda maç sonuçları, uyarılar gibi bilgiler görüntülenebiliyor.

Galaxy Note 4 ve Note Edge hakkında daha fazla detayı ve onlarla ilk tecrübelerimizi ilerleyen saatlerde CHIP Online'da bulabileceksiniz!

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Sonraki Haber

Forum