Samsung'dan Galaxy S24 için büyük bir güncelleme sürprizi gelebilir

Galaxy S24 serisinden bir model satın almayı planlayanlara çok iyi bir haber: Samsung sizin için büyük bir Android güncellemesi sürprizi hazırlıyor olabilir.

Google, Ekim 2023’te, Pixel akıllı telefonlara tam yedi yıl boyunca Android sürümü yükseltmeleri ve güvenlik güncellemeleri sağlayacağını söyleyerek sürpriz bir açıklama yaptı. Android telefon pazarında yazılım güncellemelerinin bir telefon için bu kadar uzun süre garanti edilmesi daha önce duyulmamıştı. 

Samsung ise amiral gemisi ve seçkin orta sınıf ve bütçeye uygun cihazları için dört büyük Android güncellemesi sözü veriyor. Markanın hayranları, Koreli devin Google’ın izinden gideceğini ve güncelleme politikasını genişleteceğini umuyordu, ancak Samsung, geliştirici konferansında SamMobile ile yaptığı röportajda bu olasılığa dair bir ipucu verse de resmi olarak herhangi bir değişiklik duyurmadı.

Ama Galaxy S24 serisiyle bu durum değişebilir. Android Headlines’ın belirttiğine göre Samsung’un yeni üst seviye telefonu yedi yıl boyunca güncelleme alacak. Yayın, yedi yılın yalnızca güvenlik güncellemeleri için geçerli olup olmayacağını doğrulamıyor ancak Android, One UI ve özellik güncellemelerinin de dahil edileceği ümit edilebilir. Samsung’un yedi yıllık güncelleme güncellemesini Galaxy S23 ve Galaxy Z Fold 5 gibi mevcut cihazlara uygulayıp uygulamayacağına dair bir bilgi de bulunmuyor.

Samsung, uzun süre devam eden iki büyük işletim sistemi yükseltme politikasından üç ve ardından dört büyük işletim sistemi yükseltmesine geçtiğinde hem yeni hem de eski cihazları dahil etti. Ancak şirket, yazılım güncellemelerine yönelik yedi yıllık taahhüdün ne kadar ciddi olacağını göz önünde bulundurarak bunu yapmayı atlayabilir.

Samsung’un Galaxy S24 Unpacked etkinliği 17 Ocak’ta düzenlenecek ve yeni seri hakkında merak edilen pek çok soru burada cevap bulacak.

Sonraki Haber

Forum