Samsung Galaxy S24 kullanıcıları, telefonda "gizli" bir mikrofon keşfetti

Bir X kullanıcısı, Samsung Galaxy S24'ün ultra geniş sensörünün yanında gizlenmiş küçük bir çentik keşfettiğini söyledi. Peki asıl amacı mikrofon olan bu çentik neden bu kadar küçük? İşte açıklaması...

Çoğu Samsung telefonlarda görülmesi zor delikler bulunur. Bunlar arasında en iyi gizlenenlerden biri ise Samsung Galaxy Note 10 Plus'tan bu yana her Samsung Galaxy telefonda bulunan kameraya özel mikrofon.

@sondesix adındaki X kullanıcısı, yakın zamanda paylaştığı bir gönderisinde, Samsung Galaxy S24 Ultra'nın ultra geniş sensörünün sağ tarafına gizlenmiş küçük bir çentik keşfettiğini söyledi. Bu aslında ekstra bir mikrofon. Ana işleviyse kamera zum videosu kaydederken sesi almak ve odaklama sağlamak.

Hem Samsung Galaxy S24 hem de Galaxy S24 Plus aynı konumda aynı gizli mikrofona sahip. Önceki Galaxy cihazlarında bu mikrofon ultra geniş sensörün alt kısmında yer alıyordu, bu da belki de birçok Galaxy kullanıcısının neden şimdiye kadar varlığından haberdar olmadığını açıklıyor.

İlginç bir şekilde Samsung, bu mikrofonun varlığını hiçbir resmi Galaxy belgesinde açıklamıyor. Gerçekte, bu mikrofon geleneksel bir mikrofondan çok bir sensör gibi davranıyor, bu nedenle belki de işlevselliği Samsung'un resmi Galaxy teknik özellik sayfalarına dahil edilmesini gerektirecek kadar önemli değil.

@sondesix'in gönderisine yanıt olarak bazı X kullanıcıları, Galaxy S24 telefonlarında lenslerin etrafına aynı hizada oturan bir kılıf kullanmanın bu küçük mikrofonun işlevselliğini etkileyip etkilemediğini sordu, ancak görünen o ki yanıt 'hayır'. Bir kullanıcı, "Ses kalitesini hiçbir şekilde etkilemiyor. 2 kez kontrol ettim." diyor.

Bu arada, bu küçük, kameraya özel mikrofonlar sadece Samsung cihazlarına özgü değil. iPhone'larda bu yakınlaştırma mikrofonları arka kameraları çevreleyen cam muhafazada küçük, silindirik noktalar olarak yer alıyor. Sadece, Samsung cihazlarda fark edilmeleri çok ama çok daha zor.

Sonraki Haber

Forum