Galaxy S24 Ultra'nın titanyumu, iPhone 15 Pro'da kullanılandan 4 kat daha ucuz

Titanyum çerçeveler, telefon düştüğünde camını kırılmaktan korumuyor ama yine de insanlar titanyum çerçeveli bir telefona sahip olmayı çok havalı buluyor. Samsung Galaxy S24 Ultra modelinde ve Apple iPhone 15 Pro ve Pro Max modelerinde titanyum çerçeve bulabilirsiniz ama kaliteleri biraz farklı.

Galaxy S24 Ultra, Samsung'un titanyum çerçeveye sahip ilk ve tek telefonu. Apple'ın geçen yıl iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max için titanyum kullanmasının ardından, Samsung da bu yıl titanyumlu telefonunu görücüye çıkarmış oldu.

Bununla birlikte, Galaxy S24 Ultra'nın fiyatı, iPhone 15 Pro'nun fiyatından çok daha düşük. Sadece bu da değil, Samsung'un titanyum kullanımı Apple'a kıyasla biraz daha makyaj için olabilir. Samsung titanyum çerçeveyi alüminyum kasaya bağlamak için plastik kullanıyor. Apple ise titanyumu doğrudan alüminyuma bağlıyor.

Bir YouTuber Samsung'un tam olarak ne tür titanyum kullandığını ve bunun ne kadar etkili olduğunu görebilmek için Galaxy S24 Ultra'yı kameraların önünde açıp inceledi ve Apple'ın iPhone 15 Pro modelleri için kullandığı Grade 5 titanyuma kıyasla Galaxy S24 Ultra'nın Grade 2 titanyum kullandığını tespit etti. Elbette Grade 5 titanyum Grade 2 titanyumdan daha dayanıklı. Ancak telefonunuzu savaş alanında tank savar füzelerini durdurmak için kullanmayacağınıza göre, evde TikTok videoları seyrederken iki titanyum da sizin kıramayacağınız kadar sağlam. Öte yandan Apple'ın kullandığı titanyumun fiyatının, Samsung'un kullandığı Grade 2 titanyumdan yaklaşık dört kat daha pahalı olduğunun altı çiziliyor.

Peki bu titanyumlar kaç para?

Öte yandan, cebinizde büyük bir servet taşıdığınızı düşünmeyin. Titanyum çerçevenin Samsung'a maliyeti yaklaşık 3-4 dolar. Apple'a maliyeti ise 10-15 dolar. Cebinde titanyum taşıma fantezisi yaşayanlar, bu telefonlara yüzlerce dolar vermeden önce piyasadan 10-20 dolarlık titanyum bulup kolye, bilezik, aksesuar yapsa, daha havalı bile olabilir. Ama telefonun dayanıklılığı için titanyum istiyorsanız, içiniz rahat olsun, ikisi de iş görüyor. Samsung, titanyumu plastiğe bağlamış olsa da sonuç değişmiyor. 

İki telefonun titanyumu kaliteleri ve telefona tutturulma yöntemi farklı olsa da kullanıcılar iki titanyum çerçeveyi de eğip bükemiyor. Yani yeterince sağlamlar. Ancak yine de ekranı kırılan bir telefonun, çerçevesi sağlam olsa ne olur sorusunu kendinize sormanız lazım.  

Özetle, telefonlarda titanyum kullanmanın asıl amacının estetik bir görünüm sağlamak olduğunu kabul etmek gerekiyor. Titanyumun telefonun genel sağlık durumuna pek anlamlı bir etkisi yok ancak dışarıdan bakılınca ikisi de çok şık ve ağır duruyor. 

Titanyumlu telefon almaya değer mi?

Galaxy S24 Ultra'nın, önceki titanyumsuz modelinden yaklaşık 100 dolar daha pahalı olduğunu unutmayın. Aynı şekilde, iPhone 15 Pro Max de en ucuz iPhone 14 Pro Max'ten 100 dolar daha pahalı. 256GB iPhone 14 Pro Max ile aynı fiyata sahip.

Apple'ın Pro telefonlarda paslanmaz çeliği titanyum ile değiştirdiğini hatırlatmak gerekiyor. Sonuç olarak iPhone'lar titanyum sayesinde eskisinden daha ince bir tasarıma sahip ve telefonun ağırlığı da değişti ama bu büyük bir fark değil. Bu arada, Galaxy S24 Ultra alüminyumdan titanyuma geçti ve ağırlıkta bir değişiklik yok. Telefon, Galaxy S23 Ultra ile aynı ağırlığa sahip.

Titanyumun estetik bir görünümden daha fazlasını vadetmediğini kabul etmek lazım. Telefonunuz titanyumlu olsun mu, yoksa alüminyum çerçevelere devam mı, karar sizin...

Sonraki Haber

Forum