Galaxy S4 özelliklerini iPhone'da kullanın!

iPhone sahibiyseniz, Samsung'un Galaxy S4'te sunacağı bu özelliklere şimdiden sahip olabilirsiniz!

Galaxy S4, son teknolojilere sahip donanımının yanında Samsung'a özel birçok yazılımla geliyor. Bu yazılımlar arasında fotoğraf geliştirmeden sağlık uygulamalarına, TV'yi uzaktan kontrol etmekten iş verilerinizi güvenle saklamaya her şey var.

iOS'lu bir cihaza sahipseniz ve Galaxy S4 aklınızı karıştırmaya başladıysa, ümitsizliğe kapılmanıza gerek yok. İşte iPhone'unuza getirebileceğiniz bazı Galaxy S4 özellikleri.

S Translator yerine Mail Translator veya Google Translate

Samsung'un S Translator uygulaması, e-postaları, SMS'leri ve ChatOn mesajlarını 9 farklı dil arasında tercüme edebiliyor (şu an Türkçe dahil değil). Ancak Apple'ın uygulama mağazasında aynı işleri yapabilen onlarca uygulama bulmanız mümkün. Üstelik bu uygulamalar daha çok fazla dili destekleyebiliyor.

S Health yerine ailyBurn Tracker veya ProtoGeo Movies

Galaxy S4, ne kadar yürüdüğünüzü, kaç kalori yaktığınızı ve fazlasını izleyebilen birçok sağlık işleviyle geliyor. Cihaza entegre bulunan sensörler, sıcaklık ve nemi algılayarak rahatlık seviyenizi ölçüyor.

Ancak Apple App Store'da benzer hizmetleri ücretsiz olarak sunan uygulamalar bulmanız mümkün. MyFitnessPal'ın sunduğu Calorie Counter & Diet Tracker, kalorilerinizi saymanıza yardımcı olacak 2 milyon gıdadan oluşan bir veritabanıyla geliyor. Ücretsiz DailyBurnTracker uygulaması, size özel antremanlar hazırlıyor ve durumunuzu izleyebiliyor, kaç kalori yaktığınızı hesaplayabiliyor. ProtoGeo'nun ücretsiz Moves uygulaması ile kaç adım attığınızı, ne kadar koştuğunuzu veya ne kadar bisiklet sürdüğünüzü hesaplayabiliyor.

WatchON Video, Dual Shot ve Group Play yerine...

WatchON Video yerine Cable Apps

Galaxy S4'ün kızılötesi portu, onu TV'nizin uzaktan kumandası haline getirebiliyor. WatchOne uygulaması, Samsung'un Media Hub video mağazası içinde dolaşmanıza da izin veriyor.

iPhone'un TV'nizi kumanda etmeye yarayacak bir kızılötesi işlevi yok, ancak cihazınıza özel uzaktan denetleme uygulamaları mevcut. Bu tür uygulamalar için App Store'da bir miktar araştırma yapmanız yeterli.

Dual Shot yerine DuoCam

Galaxy S4, 13MP'lik arka ve 2MP'lik ön kamerasıyla aynı anda kayıt yapabiliyor. Appvetica'nın DuoCam adındaki iOS uygulaması da aynı anda iki kamerayı kullanmanıza izin veriyor. Ancak Samsung'taki kadar zengin işlevler sunmadığını da söylemeliyiz.

Group Play yerine App Factory Jukebox Hero

Galaxy S4, etrafınızdakilerle içerik paylaşmanıza izin veren bir işlevle geliyor. iPhone'daki Jukebox Hero da benzer bir işlev sunuyor. Örneğin yanınızdaki arkadaşlarınızla aynı şarkıyı, aynı anda çalabiliyorsunuz. S4'teki Group Play'de olduğu gibi NFC üzerinden paylaşımda bulunmanız mümkün değil, ancak yine de toplu bir çalma listesi oluşturabiliyor ve müzik kitaplıklarını paylaşabiliyorsunuz.

Sonraki Haber

Forum