Galaxy S9 İçin Android 9 Pie Hazır!

Samsung'dan Türkiye'deki Galaxy S9 ve Galaxy S9+ kullanıcılarına yılbaşı sürprizi: Android 9 Pie güncellemesi, One UI ile birlikte indirmeye sunuldu!

Samsung, Türkiye'deki Galaxy S9 ve Galaxy S9+ kullanıcılarına erken bir yılbaşı hediyesi verdi: Android 9 Pie resmi olarak indirilmeye sunuldu. 1.5GB'ı aşkın bir dosya boyutu ile gelen güncelleme, tabii ki öncelikle Android 8'i Android 9'a yükseltmesi açısından önemli. Ama bunun yanı sıra, yeni arabirim olan One UI de bu güncelleme ile birlikte ilk kez Samsung Galaxy kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

İlk olarak söylememiz gereken şu: Android 9 Pie, hem Galaxy S9 hem de Galaxy S9+ üzerinde son derece sorunsuz ve akıcı bir kullanım sunuyor. Tabii ki bunda, başarılı dokunuşları içeren One UI'nin de payı var. Güncellemenin getirdiği önemli yeniliklerden biri de, kameraya dahil edilen yapay zeka (Samsung'un deyimiyle görsel zeka). Bu sayede renk ayarları, ortama uyum sağlayacak şekilde otomatik olarak iyileştiriliyor.

Navigasyon çubuğu, Android 9 Pie güncellemesi ile birlikte farklı bir yapıya bürünüyor. Dilerseniz çubuğun hep görünmesini tercih edebilir ve alıştığınız gibi kullanabilirsiniz. Ama diğer bir seçenek, ekranın altında birer çizgi olarak beliren seçenekleri yukarıya doğru kaydırmak. Parmak kaydırma hareketi ile, örneğin ana ekrana dönüş yapmanız mümkün.

Alway On Display (AOD) de yenilenmiş durumda. Bazı yeni saat stillerinin eklenmiş olmasının yanı sıra, artık dilerseniz, ekrana dokunduğunuzda AOD'nin açılmasını ve 30 saniye sonra tekrar kapanmasını seçme şansınız da var.

iPhone kullanıcılarının bir süredir sahip olduğu "Uyandırmak için kaldır" seçeneği de bu güncelleme ile birlikte Samsung Galaxy kullanıcılarına ulaşmış durumda. Bu seçenek sayesinde, masada duran telefonunuzu elinize alıp kaldırdığınızda, cihazın ekranı otomatik olarak açılıyor.

Samsung Klavye ve Bixby'ye de bazı yenilikler ve düzenlemeler getiren Android 9 Pie güncellemesi, desteklenen HDMI adaptörlerinin yardımıyla, bir DeX Station'a sahip olmasınız bile, DeX özelliğini kullanmanızı mümkün kılıyor.

Eğer otomatik güncelleme seçeneği açıksa, güncelleme zaten size ulaşmış demektir. Kapalıysa yapmanız gerekense, "Ayarlar - Yazılım güncellemesi - İndir ve yükle" yolunu takip etmek ve ekrandaki yönergeleri takip etmek.

Sonraki Haber

Forum