Gelmiş geçmiş en etkileyici denizaltı aracı bu olabilir

Yolcuların kendilerini okyanusun derinliklerinde yüzüyor gibi hissetmelerini sağlayacak, belki de gelmiş geçmiş en etkileyici denizaltı olan Triton 660/9 AVA tanıtıldı. Turistik denizaltı, şimdi ilk konuklarını bekliyor.

Turistik amaçlı lüks denizaltılar geliştiren ve üreten Triton Submarine, turistik geziler için tasarlanan en yeni su altı aracı Triton 660/9 AVA'yı tanıttı. Aracın öne çıkan en önemli özelliği, yolcuların sualtının panoramik manzarasının keyfini çıkarabileceği benzersiz tasarımı.

Triton 660 AVA, yolcuların kendilerini okyanusun derinliklerinde yüzüyor gibi hissetmelerini sağlayan geniş şeffaf bir pencereye sahip. 9 kişilik kapasiteye sahip araç, 200 metreye kadar derine inebiliyor. Ayrıca Advanced Versatile Acrylics (AVA) adında özel bir gövde üretim teknolojisi kullanıyor. 

Kapsül aslında yolcu gemilerine bir ek olarak tasarlanmış ve bir kokteyl bar, oyun kulübü ve hatta spa ile bile donatılabiliyor. Yani yolcular su altı doğa manzarasının keyfini çıkarırken rahatlayabiliyor ve aktivitelere katılabiliyor. Ancak kapsülde tuvalet olanakları bulunmadığından müşterilerin bunu önceden düşünmeleri gerekiyor.

Triton 660/9 AVA, şu anda tüm testleri başarıyla geçmiş ve gerekli tüm sertifikaları almış durumda. Triton Submarines'in açıklamasına göre, ilk kapsül turizm şirketi Scenic Luxury Cruises & Tours için yapıldı. Kapsül, firmanın Scenic Eclipse II gemisine yerleştirilecek ve seferler sırasında denize inecek. Avustralya'ya ulaşan gemi, önümüzdeki iki yıl boyunca kıtanın kıyı şeridinin yanı sıra Endonezya, Yeni Zelanda, Güney Pasifik Okyanusu ve Doğu Antarktika çevresindeki bölgelerde yelken açacak.

Triton 660 AVA ayrıca denizaltıyı çalıştırmak için Hammerhead adı verilen yeni ve geliştirilmiş bir kontrolörle birlikte geliyor. Hammerhead, denizaltının kabin içindeki herhangi bir koltuktan kablosuz olarak kontrol edilmesini sağlıyor. Böylece pilot denizaltıyı kullanırken bir yandan da hareket edebiliyor, hatta denizaltının kontrolünü bir misafirine devredebiliyor.

Sonraki Haber

Forum