Gerçekliği sorgulatan ve iPhone ile çekilen gelin fotoğrafının gizemi çözüldü

Instagram'da viral olan, iPhone ile çekilen ve tam bir Matrix hatasını andıran bu garip gelin fotoğrafının arkasında, aslında çok basit bir açıklama varmış.

Kasım ayının başında Instagram’da yayınlanan ve iPhone’la çekilen bir gelin fotoğrafı, tuhaf doğası nedeniyle sosyal medyada yoğun ilgi görüyor. Bu fotoğrafta, Nobody Panic podcast programının sunucularından Tessa Coates’in gelinlik denemesi görülüyor. Gelinin arkasından çekilen fotoğraf, önünde ve solunda aynalardan gelen yansıma ile tam bir görüntü sunabiliyor ancak biraz dikkatli bakarsanız, aynalardaki görüntülerin kollarının çok farklı durduğunu fark edeceksiniz.

İlk bakışta bir Matrix hatasını andıran bu fotoğraf, aşırı nadir bir biçimde ortaya çıksa da, daha sıradan bir açıklamaya sahip. Coates’in Instagram hesabında yazdığına göre “Gelinlik alışverişine gittim ve gerçekliğin dokusu parçalandı. Bu gerçek bir fotoğraf, Photoshop'lu değil, pano değil, Canlı Fotoğraf değil. Sorunu göremiyorsanız lütfen aramaya devam edin, daha sonra görmezden gelemeyeceksiniz.” Coates bu fotoğrafın nasıl ortaya çıktığını anlamak için bir Apple Store’a gittiğini söylüyor. Ve bu olayın tamamen dijital fotoğrafçılıkla ilgili olduğunu öğreniyor.

Apple Store çalışanı ona “Milyonda birlik bir örnek” diyor ve devam ediyor: “iPhone’ununuz bir kamera değil, bir bilgisayar. Bu fotoğraf ise, bir yazılım kararının iki fotoğrafı bir araya getirmesi ile ortaya çıkmış."

iPhone kameranızın deklanşörüne bastığınızda, telefonunuz seri olarak arka arkaya birkaç farklı fotoğraf çekiyor ve ardından bunları mümkün olan en iyi şekilde birleştiriyor. Coates hareket ettiği için aynadaki görüntüleri farklıydı ve iPhone, ortamda iki ayna olduğunu algılayamayarak, üç farklı insan olduğunu düşündü. Bu yüzden iPhone, üç farklı kişiyi içeren ve en iyi çekim olarak kabul ettiği kareleri bu tuhaf karede bir araya getirdi.

Kısacası bu garip fotoğraf, aslında telefonun yazılımının yaptığı bir hata sonucu ortaya çıkmış...

Sonraki Haber

Forum