Global Pazarın Yeni Hakimi Yerli Güvenlik Yazılımı

Netsparker: Global pazarın yeni hakimi yerli güvenlik yazılımı.

2009 yılında Netsparker Desktop ürünü ile piyasaya çıkan ve 3 senedir de bulut ortamında da hizmet vermeye başlayan Netsparker, ülkemizden çıkan ve teknik ekibinin tamamına yakını Türkiye'den olan global işlerden biri.

NASA, SAMSUNG, Intel, EA Electronics, UNICEF gibi müşterileri bulunan Netsparker, Türkiye'de TAI, TURKSAT gibi yüksek teknoloji firmalarının ve birçok özel bankanın web güvenliğini üstleniyor.

Özellikle son aylarda Türkiye'de bilgi güvenliği konusunda meydana gelen zafiyetler siber güvenlik konusunda bilinçlenmeye hız kazandırdı. Türkiye'de yerli yazılım ve yerli donanımın yeni yeni önem kazanmaya başlasa da Netsparker 2009'dan beri yerli güvenlik yazılımı geliştiriyor ve Türkiye'de daha fazla kuruma ulaşmak istiyor.

Netsparker ne işe yarar?

Netsparker, web sitelerindeki güvenlik açıklarını otomatik olarak tespit edip çözüm öneriyle beraber raporlamaya yarayan bir güvenlik tarayıcısıdır.

Netsparker'ı rakiplerinden ayıran özellikleri nelerdir?

Netsparker iki çok önemli teknik özelliğiyle rakiplerinden ayrılıyor.

Netsparker, kötü niyetli bir hacker'ın muhtemel kullanacağı tüm yolları deneyerek web sitesine saldıran bir yazılım. Bir web sitesini otomatik olarak analiz edip sitedeki güvenlik açıklarını raporlayabilen Netsparker, verdiğiniz bir siteyi önce normal bir kullanıcı gibi dolaşıyor. Bu süreç içerisinde Javascript/AJAX isteklerini çalıştırıp analiz eden yazılım, sitedeki tüm saldırı noktalarını da tespit ediyor. Bunun ardından siteye belli istekler gönderip sitenin cevaplarını alan uygulama, tüm bu analiz işlemlerine göre açıklık veya tehlike içeren noktaları detaylı olarak raporluyor.

Netsparker'ın geliştirdiği sistem, diğer rakiplerinin aksine sadece açıkları bulup önem sırasına göre raporlamakla kalmıyor. Program, muhtemel bir saldırganın izleyici yolları takip ederek kapıları açıp sistemin içine gerçekten sızılabildiğini göstermek için, içeride karşılaştığı bir dosyayı da kopyalayarak bir kanıt olarak sunabiliyor. Netsparker, web sitesi hangi programlama dilinde yazılmış olursa olsun, sonucu %100 garantili bir şekilde sunuyor. Bu sistem şirketlerin açıkları bulabilmek için harcayacakları insan gücü ve mesai sürelerini de düşürüyor.

Netsparker'ın ikinci ve en önemli bir diğer özelliği ise, bu güvenlik taramasını aynı anda 1000'den fazla web sitesi için gerçekleştirebiliyor olması. Sonuçları 24 saat gibi çok kısa bir süre içersinde %100 doğruluk payı ile raporlayabiliyor. Intel gibi, 1000'den fazla web sitesine sahip markalar bu özelliği sebebiyle Netsparker'ı tercih ediyor.

Açık kaynak web uygulamalarınızı ücretsiz tarayın

Ayrıca Netsparker firması, açık kaynak kod web uygulaması geliştiren kullanıcıların web uygulamalarını ücretsiz güvenlik testinden geçirebileceği bir sürece de sahip. Bunun için web sitelerinden ulaşıp demo hesabı istemeniz yeterli.

Sonraki Haber

Forum