Kaybettiğiniz Android telefonunuzu, artık kapalı olsa bile bulabileceksiniz

Google, kullanıcıların kayıp Android cihazlarını bulmalarını kolaylaştırmak ve Apple'ın Find My network'üne rakip olmak için bir süre önce "Cihazımı Bul" hizmetini duyurmuştu. Şimdi bu hizmetin kapsamı genişliyor.

Eğer bir Pixel 8 ya da Pixel 8 Pro sahibiyseniz, Google artık kaybolan cihazınızı kapalı ya da pili bitmiş olsa bile bulmanızı sağlıyor. Ancak diğer Android telefon sahiplerinin boynu şimdiye kadar bükük kalmıştı. Bu durum nihayet değişiyor.

Google, kapalı telefonları bulma hizmetini diğer Android telefonlara da getireceğini doğruladı. Medyaya konuşan bir Google sözcüsü, şirketin diğer cihaz üreticileriyle birlikte çalışarak pili bitmiş "premium Android cihazların" nasıl bulunabilir hale getirilebileceğini araştırdığını söyledi. Bu işlevsellik gelecekte daha uygun fiyatlı cihazları da kapsayabilecek.

Şimdilik sadece Pixel 8 serisi için...

Pixel 8 ve Pixel 8 Pro, cihazın pili bitse ya da kapalı olsa bile Bluetooth çiplerine güç verebilen özel bir donanıma sahip. Dolayısıyla, kapalı bile olsalar bu telefonlardan sinyal almak ve yerlerini tespit etmek mümkün olabiliyor. Ancak şu anda piyasada bulunan çoğu Android cihaz, kapalı olduğunda Bluetooth üzerinden birbirleriyle iletişim kuramıyor.

Google'ın cihazımı bul servisinin çalışması için üreticilerin cihazlara bu özellikleri eklemesi gerekiyor ki, bu da fazladan pil, yazılım ve donanım eklentileri, yani maliyet demek. Dolayısıyla fiyat düşürerek rekabet etmek isteyen Android üreticileri düşük fiyatlı modellerde bu özelliğe sıcak bakmıyorlar. Ancak bu özelliğin müşteriler tarafından talep gören, satın alma kararını etkileyen cazip bir özellik haline gelmesi durumunda üreticilerin işlevi hayata geçirmeye razı olacakları da tahmin ediliyor.

Üreticiler gelecek cihazlar için donanım desteği ekleyebilecek olsa da, Samsung Galaxy S24 gibi mevcut amiral gemilerinin Google'ın Cihazımı Bul ağı üzerinden kapalı izleme özelliğini destekleyip desteklemeyeceği henüz belli değil.

Karşılaştırma yapmak gerekirse, Apple'ın Cihazımı Bul ağını kullanarak kayıp iPhone'ları, iPad'leri veya MacBook'ları takip edebilirsiniz. Apple'a göre izleme, "kayıp aygıtınızın internete bağlanamaması ya da pil ömrünün çok az veya hiç olmaması" durumlarından bağımsız olarak çalışıyor. Bakalım Andrdoid de bu özelliği kendi ekosistemine başarıyla entegre etmeyi başarabilecek mi?

Sonraki Haber

Forum