Google, Arama ve Haritalar'daki kullanıcı yorumlarına neşteri vurdu

Google, algoritamalarını geliştirerek Arama ve Haritalar hizmetlerinde yayınlanan kullanıcı yorumlarının adeta "üstünden geçti."

Google’ın arama motoru, insanların internette ürün ve hizmet bulmasının ilk yolu olmaya devam ediyor. Ayrıca Google, insanlara bu ürün ve hizmetleri çevrimiçi olarak inceleyebilmeleri için çeşitli yollar da sunuyor. Hatta şirket, Arama ve Haritalar’daki ürün ve hizmetlerle ilgili her gün 20 milyondan fazla topluluk incelemesinin eklendiğini söylüyor.

Ancak pek çok kişinin farkında olduğu üzere, çevrimiçi sahte yorumlar yayınlayarak para kazanmayı amaçlayan birçok sahtekarlık planı bulunuyor. İşte bu yüzden Google, Google Arama ve Google Haritalar’daki sahte yorumları tespit etmek ve bunlardan kurtulmak için inceleme algoritmalarında ve teknolojisinde değişiklikler ve iyileştirmeler yaptığını duyurdu.

Google, yayınladığı bir blog yazısında 2023 yılında politikalarını ihlal eden 170 milyondan fazla incelemeyi kaldırdığını veya engellediğini belirtti. Bu sayı, 2022’de ortadan kaldırdığı sahte incelemelerden yüzde 45 daha fazlaydı. Ayrıca Google, geçtiğimiz yıl 12 milyondan fazla sahte işletme profilini de kapattığını söylüyor.

Google'ın sahte yorumları bulmak için kullanmaya başladığı yeni algoritmalardan biri, aynı yorumun birden fazla işletmede görünüp görünmediğini veya bir işletmenin çok sayıda 5 yıldızlı yorum alıp almadığını tespit etmeye çalışıyor. Bu algoritma, çevrimiçi dolandırıcılardan oluşan bir ağı çökertmek için kullanıldı. Bu ağ tarafından temasa geçilen kişilerle birlikte çalışmanın yanı sıra kullanılan Google teknolojisi, yalnızca birkaç hafta içinde beş milyon sahte yorumun kaldırılmasıyla sonuçlandı.

Sonraki Haber

Forum