Google gitti; X kaldı!

Google, alfabenin harflerini tamamlamaya devam ediyor... Şimdi de sıra X'e geldi!

X-Files (Gizli Dosyalar), X-Men gibi yapımlardan anlaşılabileceği üzere "X"; her zaman bilinmeyene, gizemli olana ve olağanüstü güçlere dair şeyleri çağrıştıran bir harf olarak kullanıldı. Teknoloji devi Google'ın en yenilikçi buluşlarını çatısı altında topladığı Google X'in de bundan böyle yalnızca X şeklinde adlandırılacak olması, tam da bu yüzden firmanın bu birimine dair gizemi daha da arttıran bir hamle.

Re/code'da yer alan habere göre, söz konusu birimi artık yalnızca X olarak adlandıracak olan firma bunun için ayrıca yeni bir logo da hazırladı. Firma geçtiğimiz yıl, Alphabet adlı yeni bir şirketin duyurusunu yaparak Google da dahil olmak üzere bütün markalarını bu çatı altında toplamaya karar vermişti.

Dolayısıyla, Google X adının resmi olarak sadece tek bir harfe dönüşmesi aslında bu doğrultuda atılan bir adım gibi düşünülebilir. Zira gündelik hayatımızın hemen her alanına etki etmeye başlayan bu büyük teknoloji firması, bünyesindeki bütün birimleri dilin yapı taşları olan harflerin bizzat kendisiyle özdeşleştirmeyi hedefliyor gibi görünüyor.

Sonraki Haber

Forum