Google, iOS'taki GPGS Desteğini Sonlandırdı!

Google "pek rağbet görmeyen" bu işlevi iOS cihazlarından geri çekti, Android'de de bazı değişiklikler yaptı!

Google, yeni iOS kullanıcılarının Google Play Games hesabı açmasına izin vermeyeceğini birkaç ay önce açıklamıştı. Bunun nedeni, platformun iOS üzerindeki kullanım oranının "düşük" olmasıydı. Şimdi ise firma, iOS'taki Google Play Games Services (Google Play Oyun Hizmetleri - GPGS) desteğinin sona erdiğini, Android'de de bazı özelliklerin kırpıldığını duyurdu.

Google, GPGS geliştiricilere çeşitli analiz araçları sunduğunu ve oyunların işlevlerini buna göre optimize etme olanağı tanıdığını, ancak buna rağmen iOS'taki kullanımın düşük olduğunu söylüyor. Bunun bir sonucu olarak en son Native SDK sürümü (2.3), iOS ile bütünleşme desteği sunmuyor. Benzer şekilde iOS SDK da artık güncellenmeyecek.

Bu arada firma, geliştiricilerin geri bildirimlerine kulak vererek Android'deki GPGS'den bazı işlevleri kaldırdığını onu "daha kullanışlı" bir hale getirdiğini söyledi. Bu kapsamda Gifts, Requests ve Quests işlevleri kaldırılıyor ve geliştiricilerin 31 Mart 2018'e kadar bu işlevlerin gidişine kendilerini hazırlamaları gerekiyor.

Sonraki Haber

Forum