Google, iPhone 16e'ye savaş açtı
iPhone 16e Mart ayında piyasaya sürüldü ve o günden beri satışları çok iyi gidiyor. Bu da Google'ın endişe etmesi için yeterli bir sebep olmuş gibi görünüyor. Zira Google, insanları Pixel 9a'nın iPhone 16e'den daha iyi bir telefon olduğu konusunda ikna etmek için kolları sıvadı.
iPhone 16e piyasaya çıktığı günden beri hatırı sayılır bir satış başarısı yakaladı. Bu başarı, uygun fiyatlı iPhone'ların, kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gördüğünü bir kez daha ortaya koyuyor.
600 dolar fiyat etiketli bu yeni model son teknoloji özellikler, dikkat çekici pil ömrü, geniş ekranlı bir tasarım ve Apple Intelligence sunuyor.
Bu durumun farkında olan Google, şimdi kendi telefonlarının iPhone 16e'den daha iyi olduğunu anlatmak için Pixel telefonlarını sattığı web sitesinde bir "Pixel 9a vs iPhone 16e" karşılaştırma sayfası yayınladı.
Pixel mi, iPhone mu?
Böylece, Google'ın Pixel 9a için ana rakip olarak iPhone 16e'yi gördüğü de açıkça ortaya çıkmış oluyor. Pixel 9a da zayıf bir telefon değil. Google, bu orta sınıf telefon ve 128 GB depolama seçeneğiyle 500 dolarlık fiyat istiyor ve haliyle iPhone 16e'den daha ucuz. Pixel 9a, iyi bir kamera deneyimi, harika pil ömrü ve Apple Intelligence'ın çok ötesinde olan Google Gemini yapay zeka servisi sunuyor.
Google bu girişimiyle, insanların "iPhone" markası olduğu için yöneldiği iPhone 16e'nin aslında Pixel 9a'dan daha iyi bir cihaz olmadığını anlatmaya çalışıyor. Ancak Apple hayranlarını böyle bir karşılaştırmayla ikna etmek kolay değil.