Google Play'den 100MB APK dosyalarına merhaba

Google, uygulama mağazası Google Play'de önemli bir değişikliğe imza attı!

İnternet devi Google, Android uygulama geliştiricilerini oldukça sevindirecek bir kararla birlikte Google Play Store üzerindeki maksimum APK boyutunu 50 MB'dan 100 MB'a yükseltti. Bu gelişmeyle birlikte daha zengin deneyimler sunan uygulamaların önü açılırken, APK dosyaları indirildikten sonra ek veri indirme ihtiyacı bir nebze de olsa ortadan kaldırılmış olacak.

Android Developers Blog aracılığı ile bir açıklama yapan Google Play ekibi, dosya boyutunun artışının faydalı olacağını belirtirken, bu değişiklikle birlikte geliştiricilerin daha kaliteli uygulama ve oyunlar oluşturabilmelerini sağlamayı umduklarını ifade etti.

Google, ayrıca geliştiricilerin bu kotayı her zaman için doldurmak zorunda olmadığının da altını çiziyor. Şirket, büyük dosya paketlerinin indirilmesinin daha uzun sürdüğünü belirterek bunun kullanıcıların mobil internet için yüksek fatura ödemelerine neden olabileceğini hatırlatıyor.

Ayrıca cihazlardaki sınırlı RAM ve depolama alanının da büyük boyuttaki uygulamalar için bazen problem oluşturabileceği belirtilerek, geliştiricilerin dosya boyutunu arttırmadan önce iki kez düşünmeleri gerektiği ifade ediliyor.

Sonraki Haber

Forum