Google Wi-Fi, Google Home ve fazlası...

Google, büyük tanıtımda sadece Pixel telefonlarını tanıtmadı. İşte Google Wi-Fi, Google Home, Daydream View ve yenilenmiş Chromecast...

Google'ın birkaç saat önce düzenlenen büyük tanıtım etkinliğinin yıldızları, tabii ki yeni telefonları Pixel ve Pixel XL oldu. Ama şirketin bu tanıtımda sahneye çıkarttığı tek şey, bu telefonlar değildi. Tahmin edildiği gibi Google, yenilenmiş bir Chromecast modelini, ilginç bir router olan Google Wi-Fi'ı, daha da akıllı evlerin yolunu açan Google Home'u ve yeni VR başlığı Daydream View VR'ı da tanıttı.

Şimdi gelin, bu cihazlara yakından bakalım...

Chromecast Ultra

Google, HDMI bağlantısı aracılığıyla TV'lere bağlanabilen ve mobil cihazlardan TV'lere akış imkanı sunan ilk Chromecast'ini birkaç yıl önce piyasaya sürmüş ve bugüne dek büyük bir satış başarısı yakalamıştı. Ancak gün, artık 4K ve HDR'ın günü ve Google'ın da bu gelişmelere kayıtsız kalması düşünülemezdi.

Chromecast Ultra, tahmin edebileceğiniz gibi 4K ve HDR desteği sunuyor. Ayrıca yeni Chromecast'te Dolby Vision desteği de bulunuyor. Google, Chromecast Ultra'nın, daha önceki modele oranla 1.8 kat daha hızlı olduğunu iddia ediyor. Ayrıca cihazda bir de ethernet girişine yer verilmiş. Eğer kablosuz bağlantı size yeterli gelmiyorsa, yeni Chromecast'i ethernet kablosu yardımıyla modeminize bağlamanız da mümkün.

Chromecast Ultra, 69 dolarlık fiyat etiketiyle birlikte, Kasım ayında satışa sunulacak.

Google Wi-Fi

Kasım ayında ön siparişe açılacak ve Aralık ayında dağıtımına başlanacak olan Google Wi-Fi, oldukça faydalı bir özelliğe sahip, ilginç bir router. Tekli paketi 129 dolara, üçlü paketi ise 299 dolara satılacak olan ürün, özellikle minimalist tasarımıyla dikkat çekiyor.

Neden aynı anda 3 router'ı birden alalım diyebilirsiniz. Ama Google Wi-Fi'ın var olma amacı aslında bu sorunuza cevap veriyor. Her bir router, diğeriyle bağlantılı olarak çalışıyor ve evinizin her köşesinde, güçlü bir Wi-fi sinyali elde etmenizi sağlıyor. Örneğin 3 router'ı evin 3 uzak köşesine yerleştirerek, sinyal gücünün her noktada yüksek olmasını sağlayabiliyorsunuz. Cihazlarınız, uygun olan router'ı belirleyerek ona bağlanabiliyor. Karışıklıkları önlemek için, Google Wi-Fi, kanalları da otomatik olarak değiştirebiliyor. Google, tüm bu özelliklere "Network Assist" adını veriyor.

Ağ üzerinde daha fazla kontrol isteyenler ise, Google'ın cihazlar için geliştirdiği destek uygulamasını indirmek zorunda. Bu uygulama sayesinde ağınıza bağlı olan cihazlardan dilediğinizin bağlantısını kesebiliyor ya da onlara ayrılan bant genişliğini azaltabiliyorsunuz.

Google Home

Ön siparişi bugün başlayan ve 4 Kasım'da raflarda olması beklenen Google Home, aslında akıllı bir kablosuz hoparlör olarak tanımlanabilir. Cihazın en önemli özelliği, tabii ki Google Assistant desteği. Siz cihaza, daha doğrusu cihazın akıllı sanal asistanına bir komut verebiliyor ve işi onun yapmasını sağlayabiliyorsunuz.

Tabii ki bunun için, karşı taraftaki cihazın da Google Home desteği ile birlikte gelmesi gerekiyor. Chromecast modelleri, şu anda Google Home ile uyumlu ve vereceğiniz sesli komutları anında yerine getirebiliyor. YouTube da, sesli komutlarla çalışmak için hazır. Buna, yakın gelecekte Netflix'in de ekleneceği söyleniyor.

TV üreticileri de, akıllı TV'lerini Google Home ile uyumlu hale getirmek için istekli oldukları bir gerçek. Philips, Sony, Toshiba ve LG'nin, Google Home destekli yeni TV'lerin önümüzdeki aylarda hazır olacağı açıklanmış durumda.

Google Daydream View VR

Google'ın yeni VR başlığı Daydream View, Samsung'un Gear VR'ı ile benzer bir yapıya sahip. Oculus gibi rakiplerin aksine, Google da, yeni başlığında bir akıllı telefondan destek almayı seçmiş. Ancak Google, yeni başlığına bir de uzaktan kumanda ekleyerek oyunu farklı bir tarafa taşımayı başarıyor.

Uyumlu telefonları (Tabii ki başta Pixel ve Pixel XL olmak üzere) başlığın içerisine yerleştirip başlığı kafanıza taktığınızda, kumanda da telefonla eşleşiyor ve tüm içerikler arasında bu kumanda yardımıyla kolaylıkla gezebiliyorsunuz.

Başlık, en yakın rakibinden yüzde 30 oranında daha hafif. Bunda başrolü oynayan ise, başlıkta kullanılan kumaş. Rakiplerinin aksine Google, Daydream View VR'ı büyük oranda kumaş kullanarak geliştirmiş. Google yetkilileri, bu durumu savunurken "üzerimize giydiğimiz her şey kumaş olduğuna göre, biz VR başlığının da kumaş olması daha doğru" diyor.

Kasım ayında, 79 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulması beklenen Daydream View VR, kırmızı, beyaz ve gri renk seçenekleri ile gelecek.

Sonraki Haber

Forum