Google'dan Beta aşamasında bir ceket!

Yazılımların beta sürümlerine alışmış olabilirsiniz. Ama ilk kez beta sürüm bir ceket göreceksiniz!

Akıllı giysiler, Google ve Levi's'ın ortak çalışmasıyla yakında hayatımıza girecekler.

Modüler telefon Project Ara üzerindeki çalışmalarıyla tanınan Google ATAP, Levi's'ın giyim ürünleri üzerinde çalışıyor. Geçen sene de söylendiği üzere bu ürün, bir akıllı pantolon olmayacak. Project Jacquard kapsamında ortaya çıkacak olan ilk giysi, Levi's'ın "trucker commuter" ceketi olacak. Sensörler, gayet şık görünen ceketin kot kumaşının içerisinde yer alacak.

Levi's'ın inovasyon başkan vekili Paul Dillinger, "yoğun sokaklarda yolculuk yaparken telefonunuzun ekranına bakmak, kötü bir fikir. Bisiklet süren herkes, bunu bilir" diyor. Ceket, ekran yerine kolunuza hafifçe vurarak veya parmağınızı kolunuza sürerek çeşitli işlevleri kontrol etmenize izin veriyor. Bu sayede titreşimler yoluyla yol tarifi alabiliyor veya kulaklığınızda çalan müziği değiştirebiliyorsunuz. Dillinger, ceketi "bisikletiniz ve hayatınızın yardımcı pilotu" olarak adlandırıyor.

Project Jacquard'ın bu sene beta olarak ortaya çıkması bekleniyor. Evet, yakında gerçekten de beta aşamasında bir ceketimiz olacak. Yine de sensörlerle donatılmış ilk ceketi giyebilecek olmamız heyecan verici. Google ve Levi's, ceketi 2017'de satışa sunmayı amaçlıyor.

Sonraki Haber

Forum