Google’dan sadece tek bir ürünle gelen ikincilik

Google, sadece tek bir cihazla dev rakiplerini geride bıraktı ve Apple’ın ardından ikinci sıraya yerleşmeyi başardı.

Eğer bir şirketiniz olsaydı ve bir ürün kategorisinde piyasaya sürdüğünüz ilk ürününüz sizi dünyanın en iyi noktalarından birine taşısaydı muhtemelen çok mutlu olurdunuz. İşte bu durum, şu anda Google için de geçerli.

Görünüşe göre Google’ın ilk akıllı saati olan Pixel Watch, şirketi dünya çapındaki giyilebilir cihaz pazarında iki numaraya yerleştirdi. Google, Samsung, Huawei ve Xiaomi'yi geride bıraktı ve sadece Apple'ın gerisinde kaldı.

Canalys tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre Google, 2022'nin 4. çeyreğinde dünya çapında akıllı saat ve fitness bilekliği pazar payında 2. sıraya yerleşti. Bu, tüm büyük teknoloji şirketlerinin akıllı saatlerini, temel saatlerini ve fitness bilekliklerini içeriyor. Google, Pixel Watch ile 2022'nin dördüncü çeyreğinde giyilebilir pazar payının %8'ini ele geçirmeyi başardı. Apple %27,5'lik pazar payına sahipken, Samsung %5,9'luk bir paya sahip ve listede ancak 5. sırada yer alıyor.

Bu arada Google’ın, Pixel Watch'ı yalnızca 9 ülkede sattığını da belirtmek lazım, Apple ise, Watch’ı 60'tan fazla ülkede satıyor. Samsung, akıllı saatlerini 30’dan fazla ülkede satışa sunuyor.

Rapora göre Google, 2022'nin 4. çeyreğinde 880.000 adet Pixel Watch sevk etti ve bu, Google'ın 4 milyon giyilebilir cihaz sevkiyatının toplu olarak yüzde 22'sini oluşturuyor.

Sonraki Haber

Forum