Google’ın ilk Chromecast’i, 10 yıllık uzun ömrünün ardından yolun sonuna geldi

Google, 10 yıl önce, yani 2013 yılında Chromecast’in ilk modelini kullanıcılarına sunmuştu. Ve şimdi, aradan geçen uzun yılların ardından, emektar Chromecast yolun sonuna geldi.

9to5Google'ın bildirdiğine göre, orijinal Google Chromecast için uzun bir dönemin sonu geldi. Birinci nesil model artık herhangi bir güncelleme veya destek almayacak.

Chromecast, ilk olarak 2013 yılında, 35 ABD Doları karşılığında akıllı TV deneyimi sunmayı vaat eden anahtar boyutlu bir cihaz olarak sahneye çıktı ve tam da vaat ettiğini yaptı. Google, yıllar boyunca yeni Chromecast modelleri ile kullanıcıların karşısına çıksa da, bu ilk modeli hiç sahipsiz bırakmadı. Ama şimdi onu tamamen geride bırakması gerektiğine karar verdi.

1. nesil Chromecast’in desteğinin tamamen sona ermesi, artık bu cihazların yazılım veya güvenlik güncellemeleri almayacağı anlamına geliyor. Google, Chromecast'in destek sayfasını en son Nisan ayında güncelledi, bu da durumun bir süredir zaten böyle olduğunu gösteriyor.

Aslında 10 yıllık orijinal Chromecast'in yaşam süresi beklenenden uzun oldu. Son güncelleme Kasım 2022'de geldi ve bu, üç yıl aradan sonra gelen ilk güncelleme olmuştu.

Sadık bir birinci nesil Chromecast kullanıcısıysanız, cihazınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Ama artık herhangi bir güncelleme almayacağını da unutmamanızda fayda var. Zira güvenlik güncellemesi bile alamayacak olmak, bazı riskleri de beraberinde getirecektir.

Sonraki Haber

Forum