Tesla'nın oto pilot yazılımı, polisten kaçarken yakalandı

Polisin kovaladığı Tesla’daki sürücünün uykuda olduğu, kovalamaca sırasında aracı oto pilot yazılımının kontrol ettiği ortaya çıktı.

2022 sona ererken, Almanya yollarında çok ilginç bir macera yaşandı. 29 Aralık tarihli bir polis tutanağına göre otomatik pilotta giden bir Tesla’nın sürücüsü, peşinde polisler varken uyuyakaldı. Raporda, “Söz konusu sürücü, A70 otobanında saat 12:00’de Bayreuth yönüne doğru ilerlerken polisler aracı rutin bir kontrol çerçevesinde durdurmak istedi. Sürücü dur işaretlerine ve uyarılara kulak asmadı” yazıyor.

Tesla aracın kovalamaca boyunca polis aracı ile sabit bir mesafeyi koruduğu açıklandı. Polis sonunda araca yetiştiğinde, “Tesla sürücüsünün koltuğunu geri yatırmış, gözleri kapalı ve ellerini direksiyondan çekmiş bir şekilde uyuduğu” anlaşıldı. Yani polisten kaçan sürücü değil, Tesla'nın oto pilot yazılımı idi.

15 dakika süren heyecanlı kovalamacanın sonunda sürücü uyandı ve aracını yol kenarına çekti. Polis, 45 yaşındaki sürücünün “madde etkisi altında olduğuna dair belirtiler olduğunu” belirtti. Üstelik, otomatik pilotun devreden çıkmaması için direksiyonun üzerine bir tutucu koymuştu.

Sürücünün ehliyetine el koyuldu ve yargı süreci başlatıldı. Bu rapor, Tesla’nın otomatik sürüş özelliklerinin trafikte ortaya koyabileceği tehlikelere yeni bir örnek olarak kayıtlara geçti.

Sonraki Haber

Forum