Hile yapana büyük ceza!

PC oyuncularının son dönemde belki de en çok oynadığı oyundan büyük hile cezası!

Başta tüm dünyada olmak üzere, ülkemizde de binlerce hayranı olan League of Legends (LoL), giderek büyüyen bir oyuncu potansiyeline sahip. Nitekim oyun içerisinde kullanılan ya da yapılan hileler onu bir kez daha başlıklara taşımaya yetti...

An itibariyle "Wolrd Playoff"ları gerçekleştirilen oyuna katılım büyük. Tüm bu heyecanın arasında gelen bir suçlama ise yapımcı firma olan Riot Games'in bile dikkatini çekti. "Ekrancılık" yani bir diğer oyuncunun monitörüne bakıldığı iddia edilen sorun, temelde rakibinizin açık bir şekilde ne yaptığını görmenizi ve ona göre bir strateji yapabilmenizi sağladığı için kabul edilemez bir durum. "Azubu Frost" isimli LoL takımına mensup Woong ise, yaptığı iddia edilen hareket sonucunca 30.000 dolarlık cezaya çarptırıldı. Yarı finale kadar çıkan takımın kazandığı ödül parasının büyük bir kısmını bu hileye yatıracak olması pek tabii üzücü.

Riot Games ise benzeri bir olayın tekrarlanmaması için turnuva alanlarını çok daha dikkatli bir şekilde izlemeyi hedefliyor.

Sonraki Haber

Forum