Hırsızlar, iPhone olmadığını anladıkları Android'i sahibine geri verdi

iPhone'lar, görünüşe bakılırsa hırsızlar için bile Android telefonlardan daha değerli. Yaşanan garip bir olay, bu durumu kanıtlıyor.

iPhone'lar, Android rakiplerine göre genellikle daha değerli cihazlar olarak biliniyor. Ve görünüşe göre bu durum, hırsızlar için de pek farklı değil.

Bunu kanıtlayan ve belki de en mükemmel bir şekilde gösteren örneklerden birinde bir grup hırsız, çaldıkları bir Android cihazını iPhone olmadığı için sahiplerine iade etti.

ABC7 tarafından haberleştirilen olay, sabahın erken saatlerinde Washington DC’de gerçekleşti. Olayın kurbanı bir Uber Eats ve Instacart sürücüsüydü ve o sabah kocası, aracını park etmesine yardım etmek için yanındaydı. Tam o sırada maskeli hırsızlar geldi.

Kurban, “Arabayı park eder etmez maskeli ve silahlı iki adam (kocamın) yanına geldi” dedi ve devam etti: “Onu soydular, cebindeki her şeyi aldılar, aracımın anahtarlarını aldılar ve arabaya binip uzaklaştılar.”

Saldırganların silahları vardı ve ilk aşamada kocasının akıllı telefonunu da almışlardı. Ama sonra iPhone olmadığından yakınarak geri verdiler: “Basitçe telefona baktılar ve ‘bu bir Android mi? Bunu istemiyoruz. Bunun bir iPhone olduğunu sanıyordum’ gibiydiler.”

Elbette bu hırsızlık olayının çok daha büyük bir sorun olduğu kısım, çiftin geçim kaynağı olarak kullandığı aracın çalınmasıydı. Yine de bir hırsızın telefonun Android olduğunu görerek çalmaktan vazgeçmesi, Google ve Android için şüpheli bir reklam fırsatı olabilir.

Çalmak için bir iPhone’u tercih etme fikri ise aslında hırsızlar için pek mantıklı olmamalı. iPhone’umu Bul özelliği çoğu telefonda etkin olduğu için takip edilmesi ve devre dışı bırakılması oldukça kolay.

Sonraki Haber

Forum