Hızlı İnternet, Gerçekten Bir Hak mıdır?

İngiltere, en az 10Mbps'lik internet bağlantısına sahip olmayı, bir insan hakları maddesi olarak kabul etmeye hazırlanıyor!

Birleşik Krallık'taki çoğu kişi internetin yeterince iyi olmadığından yakınıyor. Geçtiğimiz 10 yıldır da Birleşik Krallık hükumeti, ülke genelinde temel ve hazır bir hizmet seviyesi sunmak için uğraş veriyor.

Şimdiyse hükumet, her Birleşik Krallık vatandaşının, kırsal bölgelerde bile yaşasalar, hizmet sağlayıcılarından en az 10Mbps'lik bağlantı isteme hakkını bir insan hakları maddesi olarak kabul etmeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamada amacın, "2020 yılına kadar tüm Birleşik Krallık genelinde yüksek hızlı internet erişimini garantilemek ve yasal zorunluluk haline getirmek" olduğu belirtilmekteydi.

Kültür Sekreteri Karen Bradley'nin söylediğine göre hükumet "evlerde ve iş yerlerinde bağlantının öneminin" ne kadar büyük olduğunu anlıyor ve "herkesin hızlı ve güvenilir bir bağlantıdan faydalanmasını" istiyor.

Bu kararın alınması ile beraber hükumet, Genel Hizmet Zorunluluğunun tam olarak neleri içereceğini belirleyecek ve 2018'in başlarında yürürlüğe sokmayı hedefliyor. Kanunun devreye girmesi ile beraber, beklenen hızların gerçekliğe dönüşmesi için tahminen en az iki yılın geçmesi gerekecek.

Peki sizce de hızlı internet bir insan hakları maddesi olmalı mı? Yorumlarınızı bekliyoruz...

Sonraki Haber

Forum